Šobrīd iedzīvotājiem pieejama Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sagatavotā informācija par slimības izplatību pilsētu un novadu dalījumā. Tomēr tas nenozīmē, ka vietās, kur apstiprināts kāds inficēšanās gadījums, iedzīvotāju piesardzības pasākumi atšķiras!

Kā uzsver SPKC infektologs Jurijs Perevoščikovs (20.03.2020.): «Neraugoties uz to, ka saslimšanas gadījumi ir vairākos novados, tas nenozīmē, ka slimība izplatās tajos. Šajos novados ir slimnieki, kuri atrodas izolācijas režīmā, viņiem ir kontaktpersonas – ģimenes locekļi, viņi arī atrodas pašizolācijas režīmā, un nevienā no šīm teritorijām šobrīd infekcijas nekontrolējama izplatīšanās sabiedrībā nav konstatēta.»
Vienlaikus jāatzīmē, ka apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits kādā teritorijā, tai skaitā Latvijā kopumā, negarantē, ka teritorijā nav personu, kuras pārkāpj ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus. Tādēļ piesardzības pasākumi – personiskā higiēna un maksimāla izvairīšanās no publisku vietu apmeklēšanās – ir jāievēro ikvienam!
Tāpat Perevoščikovs (21.03.2020.) norādīja, ka ikviens laboratoriski apstiprinātais gadījums ir pakļauts epidemioloģiskai izmeklēšanai, kas nozīmē – tiek noskaidrots, kur persona ir inficējusies, un organizēti pretepidēmijas pasākumi jeb noskaidrotas visas kontaktpersonas, kas līdz ar to ir pakļautas inficēšanās riskam.
Latvijā ik dienu tiek atklāti jeb laboratoriski apstiprināti jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Atgriežoties no ārzemēm vai pēc kontakta ar personām, kurām apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, ir STINGRI UN BEZ ATKĀPĒM jāievēro pašizolācija – nedrīkst doties uz darbu, sabiedriskām un publiskām vietām un citviet, kur ir tiešs kontakts ar citiem. Turklāt līdzcilvēki par šo noteikumu pārkāpumu aicināti ziņot policijai, zvanot 110. Drošības pasākumu neievērošana apdraud līdzcilvēku veselību un veicina vīrusa nekontrolētu izplatīšanos.
Informācija, kas pieejama un ko ik dienu sniedz Ventspils slimnīca (SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca), ir par personām, kas analīzes nodevušas tieši Ventspils slimnīcā, savukārt visā Latvijā veikto laboratorisko izmeklējumu apkopojumu un sadalījumu pa reģioniem veic SPKC.
Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai un turpināt ievērot piesardzības pasākumus, kas saistīti ar Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu, kā arī atbildīgi izturēties pret pašizolācijas pasākumiem, jo tieši no visas sabiedrības atbildīgas uzvedības ir atkarīgs vīrusa izplatīšanās apmērs!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    covid-19 Ventspils.lv 25.03.2020, 09:26:15

    Labas maskas.
    https://www.3m.co.uk/3M/en_GB/company-uk/3m-products/~/3M-Reusable-Half-Face-Mask-6000-Series/?N=5002385+3292810736&rt=rud
    Vēl var dabūt "Mājai un dārzam".

  • -1
    Mimmīte 25.03.2020, 09:56:22

    Aptiekas plēš pēdējo kreklu par dez. Līdzekļiem. Kur tad ir policija, lai to nepieļautu.

  • -4
    arcus 28.03.2020, 09:06:37

    Kopš kura laika policijai ir tiesības iejaukties cenu politikā un komandēt privātus tirgotājus? Ir pieprasījums, aug cenas un otrādi. Tirgus ekonomiku pie mums neviens nav atcēlis. Diemžēl tāda ir realitāte.

  • -1
    Nah Nahs XI 28.03.2020, 09:41:13

    https://www.la.lv/lietuva-jau-piektais-naves-gadijums-ar-covid-19

  • 0
    SantaK 29.03.2020, 11:33:01

    BMX laukums arī vakaros pilns ar jauniešiem. Vai tad uz viņiem neattiecas sociālā distancēšanās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: