Ventspilnieces Monta, Oksana un Vlada pirmoreiz satikās savas dzīves pirmajās dienās Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā. Visas trīs meitenes piedzima 29. februārī.

Šis datums kalendārā tiek ierakstīts vien reizi četros gados, tādējādi cilvēki, kuri pasauli ieraudzījuši 29. februārī, svētkus īstajā piedzimšanas datumā var svinēt krietni retāk nekā citi. Vlada Eglīte, Oksana Kozlova un Monta Blāze rīt savu īsto dzimšanas dienas datumu piedzīvos astoto reizi 32 gadu laikā. Monta smejot saka, ka ļoti vēlētos sagaidīt savu pilngadību – 18. dzimšanas diena pienāks tad, kad viņām būs jau 72.

Visas trīs jubilāres vieno ne tikai kopīgs dzimšanas dienas datums, bet arī tas, ka savas dzīves pirmajās dienās viņas pavadījušas vienā palātā. Par to meitenēm viņu mammas stāstījušas jau bērnībā. Vlada un Oksana vēlāk bija klasesbiedrenes, savukārt vidusskolas laikā paralēlklasēs mācījās Oksana un Monta.

«Šis datums nav katru gadu. Šogad nebūs tavas dzimšanas dienas,» šāds paziņojums bērnībā ļoti samulsinājis Vladu. Tomēr svinības neizpalika, vien tās bija citā datumā. Oksana to uztver šādi: «Man vienmēr ir licies, kas esmu īpašāka nekā citi.» Tā justies izvēlas arī pārējās jubilāres – nevis bēdāties, ka dzimšanas diena ir retāk nekā citiem, bet apzināties sevi un savu dzimšanas dienu kā īpašu. Interesanti, ka Vlada bijusi dāvana viņas tētim – arī viņš ir 29. februāra jubilārs.

Jaunās sievietes stāsta, ka gadījies dzīvē sastapt cilvēkus, kuri nemaz nav piefiksējuši, ka 29. februāris ir reizi četros gados. Citus šīs dienas jubilārus viņas savā dzīvē satikušas reti, pārsvarā tās bijušas sievietes. Taču viņas zina, ka vienā dienā ar viņām Ventspilī piedzima arī kāds zēns.

Arī gados, kad 29. februāra nav, dāmas svinības neizlaiž. Monta īsajos gados savus svētkus svin 28. februārī, jo viņas mēnesis ir februāris. Pēdējos gados iegājies, ka arī garajā gadā svinības iesākas dienu pirms dzimšanas dienas. Savukārt Oksana parasti izvēlas 1. martu, jo ģimenē nav ierasts svētkus svinēt pirms dzimšanas dienas. Vlada ir svinējusi gan februāra pēdējā, gan marta pirmajā dienā. Toties tad, kad kalendārā 29. februāris ir ierakstīts, visām gaviļniecēm prieks ir vismaz dubultā. «Tad svinam tikai mēs, jo vārda dienas nevienam nav,» viņas piebilst.

Tas, ka mums pirms īpašā datuma izdodas sarunāt visas trīs dāmas uz kopīgu sarunu, ir liela veiksme, jo Oksana tikai uz dažām dienām viesojas dzimtajā pilsētā un nu jau ir atgriezusies Anglijā, kur dzīvo un strādā jau gandrīz desmit gadus. Viņa strādā birojā un audzina piecgadīgo meitiņu Keisiju. Savukārt Vlada un Monta joprojām ir ventspilnieces. Vlada strādā veikala noliktavā un kopā ar savu puisi audzina meitiņu Mariju Annu. Monta ir Ventspilī zināma fotogrāfe, kā arī strādā algotu darbu būvniecībā – viņa ir tāmētāja. Vēl viņa ir mamma Kristeram (9) un Jānim (7).

29. februāra jubilāres atklāj, ka viņās ir ļoti daudz enerģijas, viņas nespēj nosēdēt mierā. «Vai zināt, kādi bija laika apstākļi, kad mēs piedzimām?» jautā Monta. Bijis negaiss, no debesīm krita gan sniegs, gan lietus, visapkārt zibeņoja. Tāpēc nav jābrīnās, ka negaiss dāmām patīk joprojām.

Vaicātas, kā savu dzimšanas dienu viņas svinēs šogad, Vlada stāsta, ka viņai vislabāk patīk spontānās ballītes kopā ar draugiem. Oksanai rīt būs darbadiena, bet vakarā viņa kopā ar pāris draudzenēm apēdīs kūkas gabaliņu un, iespējams, apmeklēs koncertu. Savukārt Monta jau šodien kopā ar bērniem un mammu aizies kopīgās vakariņās, bet rīt viņai plānotas kopīgas izklaides kopā ar draudzenēm.

Lai visiem īpašā datuma jubilāriem skaisti svētki!

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -13
    Mara5656 28.02.2020, 19:18:37

    ja jau citiem to novēli,ka nesanāk pašam ta notikties.Dzīves bumerangs va zin

  • -1
    Margrieta456 29.02.2020, 07:48:32

    Es,par piemēru,no nāves nebaidos,viss sakārtots,lai varētu mirt kaut šodien vai rīt.
    Un jaunam mirt ir labāk,zārkā izskatīsies smukāk.Kā tai dziesmā-
    https://www.youtube.com/watch?v=jO5VV5PISHU

  • -1
    keda 02.03.2020, 09:56:28

    Diez, cik jauna esi, ja par vecām Blondie dziesmām fano? :D

  • -2
    Janis Zvejnieks 28.02.2020, 20:00:33

    Jopcik razit !Labak panemat un iemetat sotacinu uz damu veselibu,bus jums labs antidots. Jubilares! Lai jums izturiba un veseliba ! Prieka !

  • -11
    Mara5656 28.02.2020, 20:35:35

    >>Margarieta. Tikai naivi cilvēki kā tu tic visām bīstamības uzpūstam burbulim. Tas vīrus tads pats kā gripa,tikai nav vēl vakcīna un ļoti daudzi izveseļojas.,kurus tas skāris.Novēlējumu pavērojiet riktīgāk

  • -10
    Latvija pāri visām! 28.02.2020, 22:47:48

    Fufelis tas koronavīruss.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: