Ventspils pilsētas Pašvaldības policija sadarbībā ar Ventspils autoostas vadību cenšas ieviest kārtību autoostā, ko pēdējā laikā atpūtai iecienījušas personas bez noteiktas dzīvesvietas.

Ziņu portālā ventasbalss.lv kāds komentētājs forumā paudis neizpratni par Ventspils Pašvaldības policijas darbinieku rīcību, diviem vīriešiem liedzot bezrūpīgi lietot alkoholiskos dzērienus autoostas apkārtnē – kastaņu alejā starp autoostu un 1. ģimnāziju. Komentētājs uzskata, ka abi vīrieši, no kuriem viens izskatījies pēc bezpajumtnieka, mierīgi sēdējuši uz soliņa, slepus tukšojuši šķidrumu pudelē, nekādu apdraudējumu sabiedrībai nav radījuši un nav arī bijuši tādā reibuma pakāpē, kas būtu sabiedrībai apgrūtinošs.

Vairāki citi komentētāji šim viedoklim nepiekrīt un uzskata, ka kārtībnieki labi veic savu darbu. Kāds komentētājs norāda, ka pēc piedzeršanās skvēriņā viņi dodas gulēt pie soliņiem autoostas teritorijā. Viņš novērojis, ka reiz šāds cilvēks nav varējis pats saviem spēkiem piecelties un vāļājies uz bruģa. «Palīdzēju, protams, piecelties, jo bija jāpārbauda, vai cilvēkam nav palicis slikti. Bet, tā kā nespēja nevienu vārdu pateikt, tad bija skaidrs, ka vienkārši ir vafelē. Pašvaldības policija ļoti labi pārzina savus klientus. Pareizi darīja!» forumā raksta komentētājs. Cits portāla lasītājs vaicā: vai ir taisnīgi, ka pārējai sabiedrībai ir jāskatās uz šādiem cilvēkiem, kuri par savu atpūtas vietu izvēlējušies publisku vietu? Arī citi pauž atbalstu Pašvaldības policijai, kas cenšas ieviest kārtību, jo, kad autoostā uzturas tādas kategorijas ļaudis, tur ir nepatīkami atrasties.

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs skaidro, ka abi komentārā pieminētie vīrieši jau pirms tam bija radījuši nekārtības autoostā un tikai pēc tam devušies uz minēto skvēriņu lietot alkoholu. Viņi policijai ir labi zināmi personāži. Šobrīd pilsētas autoosta un tās apkārtne ir izveidojusies par bezpajumtnieku iecienītu apmešanās vietu. Pašvaldības policija no autoostā strādājošajiem, apmeklētājiem un autobusu šoferiem regulāri saņem sūdzības par bezpajumtnieku uzvedību. Viņi lieto alkoholu, turpat guļ reibinošo vielu iespaidā, smēķē tam neparedzētās vietās un publiski kārto savas dabiskās vajadzības. Tāpat viņi sēž uz soliņiem un turpat izķidā atkritumu konteineros atrastās mantas. Siltā laikā viņi parasti uzturas ārpusē, bet, kad ir auksts vai līst lietus, iet iekšā uzgaidāmajās telpās, citreiz turpat arī aizmiegot. Pēc viņiem ir jātīra un jāvēdina. Tāpat šie cilvēki nepilngadīgajiem no veikala piegādā cigaretes un veic citus pārkāpumus, radot nekārtības un nepatīkamas emocijas gan mūsu pilsētas ciemiņiem, gan vietējiem iedzīvotājiem un autoostas darbiniekiem.

Šajā gadā uz izsaukumiem autoostā Pašvaldības policija ir izbraukusi 11 gadījumos. Izsaukumu un autoostas apsekošanas laikā Pašvaldības policija fiksējusi 32 pārkāpumus, un teju visi pārkāpēji bija personas bez noteiktas dzīvesvietas un nodarbošanās. Dažas no fiksētajām personām pārkāpumu veikušas neskaitāmas reizes. Arājs lēš, ka autoostas atpūtnieku pamatgrupā ir aptuveni seši cilvēki, tai skaitā sievietes. Viņiem palaikam pievienojas citi, tai skaitā personāži no citām apdzīvotām vietām, kuriem ir invaliditāte, tādēļ viņi ar starppilsētu autobusiem var braukāt bez maksas.

Arājs uzsver, ka šie cilvēki nav likteņa pabērni, kā daži līdzjūtīgie min komentāros. Tie ir cilvēki, kuri nevēlas strādāt un ir izvēlējušies šādu dzīvesveidu. Daži pat ir bijuši pansionāta iemītnieki, taču viņiem nav patikusi pansionātā noteiktā kārtība, tādēļ viņi atgriežas ielās, lai varētu netraucēti lietot alkoholu un dzīvot savu ierasto dzīvi. Viņiem šāds dzīvesveids patīk. Lietojot apšaubāmas izcelsmes spirtotos šķidrumus, viņi nodara lielu ļaunumu savai veselībai, pēc tam nonāk slimnīcā, kur viņus izārstē, un tad viņi atgriežas ielās un turpina iesākto. Bet sabiedrībai jāmaksā milzu nauda par viņu ārstēšanu.

Kopumā Pašvaldības policijas redzeslokā ir aptuveni 20 cilvēku bez noteiktas dzīvesvietas. Daudzus no viņiem mēs ikdienā nemanām, jo viņi dzīvo noslēgtu dzīvi, mitinās pamestos graustos, kur arī iedzer un uzturas. Taču ir bezpajumtnieki, kuri savai uzdzīvei diemžēl izvēlas publiskas vietas, kā autoosta.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (33)

  • -2
    MC 11.02.2020, 09:07:12

    Smēķē tam neparedzetà vietà. MP smēķē benzintankos,bet tas.jau laikam savàdāk

  • -2
    Doncarleone 11.02.2020, 10:07:09

    Viņi noteikti ir speciāli apmācīti, kā droši smēķēt benzintankos!!!

  • -2
    sūds 11.02.2020, 18:24:26

    Militārā policija? Kur tad mums tāda te?

  • -4
    krustmateflorence 11.02.2020, 10:07:35

    Jautājums Domei un pilsētas sociālajam dienestam,kur lai tie likteņa pabērni paliek?
    netika autoostā vien, bet cik esmu dzirdējusi no drošiem avotiem.pat dārza būdās dzīvo pensionāri, tie kas tur autoostā ir nelaimīgi un nevienam vajadzīgi -mūsu pašu Latvijas cilvēki, vai tad A.Lembergs ar savu svītu nevar nabagiem palīdzēt??? tas ir apkaunojoši lasīt, ka pilsētā ar rītdienu -nabadzīgiem likteņa pabērniem kur dzīvot.

  • -16
    arcus 11.02.2020, 10:17:27

    Cik daudziem pabērniem pati esi palīdzējusi???

  • -8
    Katja 11.02.2020, 16:22:49

    Vai par nabagu piedzimst? Es domāju, ka mēs visi piedzimstam vienādi - ar vienādām iespējām. Tas, ka tie cilvēki ir izvēlējušies sev šādu dzīvi - nu ko darīt. Visus jau no nabadzības neizglābsi. Turklāt man no drošiem avotiem ir informācija, ka neviens nevienam palīdzību nav atteicis, ja kāds to lūdzu. Uz ielas jau nevienam neskriesi un neteiksi - klau, izskatās, ka Tev vajag palīdzību - nāc es tev palīdzēšu. :D Ja cilvēkiem pašlepnums neļauj lūgt palīdzību attiecīgajās vietās, kas to var sniegt - tad arī palīdzēt nevar.

  • -4
    Ventspils Sociālais dienests 18.02.2020, 15:43:11

    Personai bez noteiktas dzīves vietas ir iespēja saņemt naktspatversmes pakalpojumu Fabrikas ielā 2 darba laikā no plkst. 18.00 līdz nākošā rīta plkst. 08:00.
    Savukārt persona, kura ir sasniegusi pensijas vecumu un dzīvo atsevišķi un kurai nav Civillikumā noteikto likumīgo apgādnieku, atbilstoši Ventspils saistošajiem noteikumiem ir iespēja saņemt dažādu sociālo atbalstu t.sk. dzīvokļa pabalstu, aprūpi sociālās aprūpes namā, medikamentu un medicīnas ierīču daļēju segšanu, pabalstu aprūpei mājās u.c. Kopumā Ventspilī pieejami 40 sociālie pabalsti un sociālie 12 pakalpojumi. Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, vai Pārventas filiālē, Talsu ielā 39.

  • -17
    A.n.i.t.a 11.02.2020, 10:23:09

    Es piekrītu Arāja kungam, tie nav likteņa pabērni , bet paši vēlas tādu dzīvi. Piedāvājiet tādam nopelnīt to naudu ,kuru vēlāk nodzert, neceriet, pelnīto ir žēl tērēt dzeršanai, bet dzert ,ai, kā gribas. Ārstēt tādus arī nav jēgas, ar varu to nepanāks , bet kam ir vēlēšanās atbrīvoties no šī netikuma , paši atrod iespēju. Nav ne mazākās vēlmes ,lai par manis samaksātiem nodokļiem uztur šos "pabērnus, ir ļoti daudz patiešam nelaimē , ne savas vainas dēļ, nonākušo ,kam ir jēga palīdzēt un nav žēl .

  • -16
    Pipars 11.02.2020, 10:50:21

    Ja jau var iedzert,tad naudas pietiek.
    Pabērni ir tie kas ir trūcigi ,slimi un kuriem nepietiek naudas ēdienam un citām pamatvajadzībam.Tādu arī Ventspilī ir pietiekoši,bet viņi nav pamanāmi kā raksta minētie personāži.
    Vel viena tāda tusiņu vieta ir Saules stūris,vasarā tur spēlējas bērni,cilvēki izmanto trenažierus un pastaigājas,bet tie alkaši turpat dzer odžiņus un kosmētisko spirtu,lamājās un turpat arī nokārtojās!
    Vai pašvaldības policijai nevajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību šai vietai???

  • -2
    Kriska 11.02.2020, 11:38:01

    Kur lai paliek pa dienu šie cilvēki? No Fabrikas ielas no rīta dzen viņus ārā.Esmu redzējusi nākot ārā savu kaimiņu. Viņa civilsievai bija dzīvoklītis bez ērtībām.Sieva nomira un viņu pašvaldība izmeta āra . Sareģistrēties nevarēja jo viņa pase bija novecojusi. Naudas jaunai pasei nav.

  • -16
    gg65 11.02.2020, 11:57:55

    Pilnīgi asara nobira. Šmigai un smēķiem sanāca, bet pasei nē. Nu protams, ka šmiga un smēķi ir cilvēka pamatvajadzības un likumā ierakstītās tiesības. Kur tiem cilvēkiem palikt? Iet strādāt! Ja nav invaliditāte, tad visiem līdz pensijai ir jāstrādā.
    Sāksi strādāt, varēsi dzīvokli īrēt. Varēsi dzīvokli īrēt, varēsi tur dzert cik vēlies.
    Visi normāli cilvēki izmācās skolā un pēc tam ikdienā strādā. Kāpēc daži ir īpašāki, kuriem pienākas tikai superīgā alkohola lietošana katru dienu?

  • -11
    Nif nifs 11.02.2020, 12:42:27

    Patversmē bez pases taču nemaz neņem. Vismaz viens bez-pases eksemplārs teica. Un nav dzērājs, starp citu.

  • 0
    некто 11.02.2020, 12:21:51

    Bet man ir tāds jautājums: kāpēc MP mašīnas brauc pa Pārventas parku 2-3 reiz dienā? Tur taču pastaigājās cilvēki, skrien mazie bērni, brauc velosipēdisti .... ko, tik grūti izkāpt no savas mašīnas un pa pieciem minūtēm apstaigat šo apli? Obligāti vajag braukt tur kur iet cilvēki?

  • -2
    Info centrs 11.02.2020, 16:18:43

    Labdien. Lūdzam precizēt, kad esat novērojis minētās situācijas.

  • 0
    некто 11.02.2020, 18:09:50

    Tas notiek gandrīz katru dienu jau gadus desmit ja ne vairāk.

  • -1
    sūds 11.02.2020, 18:25:28

    Tiešām, kāpēc tur būtu jābrauc militārajai policijai. Meklē nelegālos imigrantus?

  • -4
    Kriska 11.02.2020, 12:29:50

    Alkoholisms ir slimība - visi mediķi to atzīst.

  • -5
    666.Ventspils. 11.02.2020, 12:44:19

    Foruma tēmā bija viens svarīgs jautājums-vai pašvaldības kruķim ir tiesības vardarbīgi atņemt cilvēkam pudeli ar dzērienu (lai kas tas būtu) un viņa acu priekšā to izliet (!!!) uz bruģa?Cilvēks par dzērienu varbūt atdevis pēdējo sagrabināto naudu,kuru nemaz tik viegli nevar sadabūt.Un te atnāk pogainais un atņem!

  • -14
    Nif nifs 11.02.2020, 15:25:17

    Nu jau pietiek. Pašam neapnīk kā vecai skaņuplatei malt vienu un to pašu? Dzīvē ir daudz netaisnību, šis vēl ir mazākais no visa. Tev briesmīgi žēl par dzerekli, citam varbūt vēmiens nāk no tās smakas. Pareizi darīja, ka izlēja, nomierinies.

  • -1
    Nah Nahs VIII 11.02.2020, 15:33:32

    Nif nifs
    Laikam jau,salmu būdā dzīvojot,nav priekšstata,cik vērtīgs ir dzeramais.Un neviens no tiem cilvēkiem taču ar savu dzeramo citiem neuzbāžas,aicinot kļūt par ikdienas lietotāju.Atšķirībā no aktīvajiem atturībniekiem,kuri ik uz soļa sludina,cik slikti esot tā pulkāk iestiprināties ar brandvīnu vai ko līdzīgu.

  • -1
    sūds 11.02.2020, 18:29:48

    "Arājs uzsver, ka šie cilvēki nav likteņa pabērni, kā daži līdzjūtīgie min komentāros."

    Viennozīmīgi par visiem to nevar apgalvot neviens, kur nu vēl netīrs ments. Protams, ka lielākā daļa savādāk dzīvot negrib un nemāk, bet uz katriem desmit šādiem "īpatņiem" ir vismaz viens-divi, kuriem dzīvē tiešām ir vienkārši nepaveicies ar nokļūšanu tādā situācijā, kuri vēlētos no tā izrauties, bet nav iespēju, jo tiek nosodīti un izstumti no sabiedrības tieši šādu cietpauru, kā Mr. Arāja un viņam piekrītošo, dēļ.

  • -8
    Latvija pāri visām! 11.02.2020, 22:38:05

    Šašliks, pastāsti kādas tad iespējas šiem palīdzētu izrauties?
    Un konkrēti. Naudiņu iedot?
    Redz, šie ļautiņi pat no pansionāta mūkot, kur var dzīvot mierā un paēdis, un pat dūmu neviens neliedz ievilkt.
    Bet ne, šie grib mest pa melno.
    Sabiedrība kā reiz ir tāda vide, no kuras izkrist cilvēks var tikai pats. Nevienu no mums sabiedrībā ar varu netur, tās jēdziens ir abstrakts kopums.

  • -1
    sūds 11.02.2020, 23:34:29

    Izlasi vēlreiz manu komentāru, un šoreiz iedziļinies, jo ir pilnīgi skaidrs, ka neesi ne uztvēris izteikto domu, ne sajutis smaku no tās.

    Sabiedrība, it īpaši mūsdienu, ir tāda vide, kurā cilvēku izstumt, atsvešināt, un pat novest līdz nervu sabrukumam un pašnāvībai ir vieglāk, nekā divus pirkstus apmī*t, kā tautā saka.

  • -9
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 12.02.2020, 11:22:05

    Pašvaldības policija pateicas par sniegto informāciju pilsētas iedzīvotājiem, kuru noteikti ņemsim vērā, apsekojot un uzraugot pilsētas rajonus vai konkrētas vietas.
    Lai arī turpmāk Pašvaldības policija patruļgaitā apseko ļoti daudzas vietas iedzīvotāju viedoklis par kārtības uzturēšanu Pašvaldības policijai ir svarīgs.
    Norādītajā Saules ielas stūrī trenažieru un bērnu rotaļu laukums jau tiek pastiprināti apsekots, kur šajā gadā fiksēti 7 pārkāpumi.
    Arī turpmāk jebkurš iedzīvotājs var informēt Pašvaldības policiju zvanot pa tālruņiem 63680808, vai 28680808, vai Valsts policijai pa tālruni 110.

  • 0
    некто 12.02.2020, 12:18:50

    Un kā tur ar to patruļbraukšanu pa Pārventas mežaparku ? Vai tas ir norma? Vai nevar ar kājām izstaigāt šo maršrutu ? (apm. 400 m. )

  • -8
    Latvija pāri visām! 12.02.2020, 13:48:54

    šašIiks, tāpēc ka vispār neredzu jēgu piesaukt (abstraktas) sabiedrības vainu kāda indivīda paša problēmu sakarā.

  • -10
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 13.02.2020, 10:26:55

    Pilsētas skvēros un parkos, kur ir izveidoti pietiekoši plati celiņi, veicot darba pienākumus ir atļauts braukt arī ar transportlīdzekļiem, kuri apsaimnieko un uzrauga konkrētas teritorijas, tai skaitā Pašvaldības policijas un Valsts policijas operatīviem transportlīdzekļiem.
    Ikreiz, kad operatīvie transportlīdzekļi pārvietojas pa minētiem celiņiem tiek ievērota visaugstākā piesardzība, lai netraucētu gājējiem.
    Šāda operatīvo transportlīdzekļu pārvietošanās pa celiņiem notiek arī citos pilsētas parkos un celiņos, kas ievērojami ietaupa laiku objektu uzraudzīšanā, konkrētu uzdevumu veikšanai kārtības uzturēšanā, pārkāpumu profilaksē, izsaukumu apkalpošanā, pārkāpēju aizturēšanā.

  • 0
    Jeska 13.02.2020, 12:36:04

    Smieklīgi sanāk. Kas neatļauts parastiem cilvēkiem, tas atļauts munikiem

  • -8
    Latvija pāri visām! 13.02.2020, 15:09:34

    Normāli. Viņi patrulē. Policistiem daudz kas ir atļauts, kas nav atļauta visiem. Darbs tāds.

  • -5
    Jeska 15.02.2020, 11:28:02

    Labi, ar autoostu ir skaidrs, bet kā tur ar to pārventas trīsstūri : bibliotēka - pasts - t/n "Venta"? Tur visu laiku sēž un dzer visādi bomži, alkoholiķi un pārējie. No pašā rīta un līdz trijām naktī. Kad tur būs kartiba? Šorīt ap 9, pie strūklakas četri sēž soliņa un atklāti dzer un neko nebaidās un vēl skaļi bļau uz visu apkārtni ar necenzuriem vārdiem. Un tas diemžēl notiks gandrīz katru dienu. Kur tad palika mūsu muniki? Vai tā baidās no tiem dzerajem ka baidās piebraukt pie viņiem?

  • 0
    Margarieta. 15.02.2020, 16:47:30

    Lai taču sēž,lai dzer,ne jau visiem viņi traucē.Varbūt dažam māju nav vispār,citam riebīga sieva mājās,vēl kādam -lieka rīkle,kam žēl liet,tāpēc jādzer ārpus mājas...

  • -6
    Katja 17.02.2020, 09:31:58

    Var jau tā teikt, ka nebrauc, neskatās.. Bet brauc un dara, domāju, ka krietni vairāk kā citur. Kur tad lai viņus liek? Aizrāda, ved uz mājām, neļauj lietot alkoholu publiski. Turklāt - tepat nesen bija kāds komentārs, ka policists izlējis alkoholu, un tas tika tā pasniegts kā bez maz vai cilvēktiesību pārkāpums. Nu nav vienkārši, jo vairāk - katram izvēle, kā dzīvot, kamēr netraucē citus. Un traucēšana arī tāda nosacīta un subjektīva. Vienam riebj, ka kāds sēž iedzēris uz soliņa, bet tam uz soliņa sēdētājam varbūt riebj, kā citi uz viņu lūr.

  • -1
    Aigars G. 19.02.2020, 02:25:17

    Pfff..agrāk menti maksāja autenē mums lai palaižam šos kafiju iedzert. Kas iemācīja klanīties tagad šamiem? :) Paši,tāpēc nečīkst vecie Pultens Pudelbrāļkompānij,kamēr gaid sav busiņ uz savu šķūni Pultenē vai hvz apkaimē

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: