Šodien Livonijas ordeņa pilī svinīgi uzsāk pils 2. stāva restaurācijas darbus.

Notiek akcija „Es būvēju muzeju”, pils sienās var iemūrēt ķieģeļus ar Ventspils ģerboņa nospiedumu. Viens no ķieģeļiem ir īpašs – tajā ievieto kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kā arī pašlaik Latvijas Republikā apgrozībā esošās monētas un Ventspils mēra Aivara Lemberga dāvātos 500 latus.

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Pašrocīgi pils sienā ķieģeli, kas simbolizē gan Ventspils pašvaldības, Eiropas Savienības un valsts ieguldījumu, gan personīgo devumu šī nozīmīgā kultūrvēsturiska objekta atjaunotnes procesā, iemūrē Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kā arī citi pašvaldības pārstāvji un ēkas renovācijas projekta autori un īstenotāji.  

Projekts „Livonijas ordeņa pils kompleksa Ventspilī rekonstrukcijas, renovācijas un ekspozīcijas izveide” tiks īstenots līdz 2012.gada maijam.

Tajā paredzēts restaurēt pils 2. stāvu, kā arī pils kompleksā ietilpstošo ēku fasādes un mūra sētu.

Projekta realizācijas kopējās izmaksas - 1,4 miljoni lati, no tiem 1 197 471 lats ir Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums, 179 782 lats - Ventspils pašvaldības finansējums, 31 701 lats - valsts budžeta dotācija. Ventspils pašvaldība finansē arī 2. stāva ekspozīcijas izveidei nepieciešamo vēstures un mākslas priekšmetu iegādi un restaurāciju.

Restaurācijas darbi tiks organizēti tā, lai netraucētu pils apmeklētājiem apskatīt gan ekspozīciju, gan izstādes, gan apmeklēt muzeja organizētos pasākumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: