Šoruden apkures sezona Ventspilī tika uzsākta nedaudz agrāk nekā iepriekšējos gados, jo vēsie laika apstākļi septembra beigās rosināja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotājus pieslēgt apkuri, lai iedzīvotāju mājokļos nodrošinātu komfortam atbilstošu gaisa temperatūru.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem oktobrī vidējā āra gaisa temperatūra Ventspilī sasniedza +9,9oC, kas ir par 0,2 grādiem zemāka nekā pagājušā gada oktobrī. Saskaņā ar pašvaldības SIA Ventspils siltums apkopotajiem datiem aizvadītajā mēnesī kopumā saražotas 10 041 MWh siltumenerģijas, kas attiecībā pret 2018. gada oktobra patēriņu ir par 426 MWh vairāk.

Jāatzīmē, ka kopējais pilsētas siltumenerģijas patēriņš neatspoguļo katras dzīvojamās ēkas siltumenerģijas patēriņu, jo individuālais mājas patērētais siltumenerģijas daudzums ir mainīgs lielums, ko ietekmē ne tikai āra gaisa temperatūra, bet arī gan ēkas individuālajos siltumpunktos ieregulētā apkures un karstā ūdens piegādes temperatūra un režīms, gan ēkas siltumnoturība un mājas iedzīvotāju paradumi.

Siltumenerģijas daudzums, pēc kura tiek aprēķināta daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāju maksa par apkuri un karsto ūdeni, tiek noteikts pēc mājas individuālajos siltumpunktos ierīkotajiem siltumenerģijas skaitītāju rādījumiem. Kopējais ēkā patērētais siltumenerģijas daudzums ik mēnesi tiek norādīts klientiem izrakstītajos un nosūtītajos rēķinos.

Šo apkures sezonu uzņēmums Ventspils siltums uzsācis, saglabājot līdzšinējo tarifu – 54,90 eiro par megavatstundu. Šāds siltumenerģijas tarifs Ventspilī ir spēkā kopš 2017. gada 1. marta, un tas ir par 5,8% mazāks nekā pirms tam esošais tarifs.

Atgādinām, ka līdz ar apkures sezonas uzsākšanu mainījusies maksa par karstā ūdens sagatavošanu, kas līdz pat 2020. gada 30. aprīlim būs 3,18 EUR/m3+PVN.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    ttt 25.11.2019, 08:55:16

    kads vel pirmais , mums no oktobra vidus jau kurinaja , tas bija nepanesams karstums

  • 0
    arcus 26.11.2019, 07:08:56

    Nu cik var atkārtot- kurināt vai nekurināt, kurināt vairāk vai mazāk, to nosaka paši mājas iedzīvotāji!!!!!!!! Vai tiešām cilvēki ir tik aprobežoti, ka nesaprot elementāras lietas? Brīnums, ka pie tava karstuma kā vainīgais nav piesaukts Lembergs!!!

  • 0
    Arnis Junge 25.11.2019, 11:44:42

    Mūsu mājā gan viss bija labi, optimāla temperatūra - cik man zināms, katra māja pati var regulēt siltuma daudzumu. Mums ļoti atsaucīgs mājas vecākais.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: