Projekta "BabyBox" glābējsilītēs desmit gadu laikā Latvijā nonākuši 46 jaundzimušie, informēja projekta pārstāve Jana Juste.

Viņa norādīja, ka lielākā daļa atstāto bērnu ir atraduši savu vietu mīlošās ģimenēs, bet divi no bērniem atgriezušies savās bioloģiskajās ģimenēs.

Juste atgādināja, ka glābējsilīte sniedz iespēju izdzīvot un dzīvot bērnam, kura bioloģiskie vecāki nevēlas savu mazuli. Glābējsilītes mērķis ir ne tikai izglābt bērna dzīvību, bet arī rosināt sabiedrībā diskusiju par ģimenes plānošanas jautājumiem.

Šobrīd Latvijā darbojas astoņas glābējsilītes - Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Madonā un Valmierā. Reģionālās glābējsilītes tika izveidotas, pateicoties sabiedrības ziedojumiem, Latvijas Bērnu fonda un mecenātu atbalstam.

Atzīmējot glābējsilītes desmit gadu pastāvēšanu Latvijā, 27. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks konference "Glābējsilīte Latvijā: 2009-2019". Konferencē pulcēsies projektā iesaistītās puses un sadarbības partneri, tostarp pašvaldību, slimnīcu un bāriņtiesu pārstāvji, sociālie darbinieki, policijas, ministriju un mediju pārstāvji, atbalsta organizācijas, mecenāti un projekta atbalstītāji.

Latvijā pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009. gada 8. septembrī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Latvija pāri visām! 20.08.2019, 15:59:46

    Nez cik nedzimušo bērnu slepkavas noslepkavojušas abortos?

  • -1
    reku 20.08.2019, 16:09:55

    Silīte...kaut kā ar sivēniem,vai vispār ar kūti asociējas...
    Burtiskais tulkojums - bērnu kaste - gandrīz būtu bijis labāks.

  • 0
    Margrieta345 21.08.2019, 12:00:54

    Labāk jau tā,nekā aprakt mazdārziņā zem jāņogu krūma...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: