8.februārī vairāk nekā 60 valstis visā pasaulē apvienosies, lai astoto gadu pēc kārtas atzīmētu Vispasaules Drošāka interneta dienu.

Šogad kampaņas “Internets - tā nav spēle, tā ir TAVA dzīve!” mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz virtuālās dzīves nozīmi, uz to, kā aktivitātes virtuālajā vidē ietekmē personas reālo dzīvi.

Vispasaules Drošākas interneta dienā arī Latvijā notiks virkne aktivitāšu - pie Operas vienosimies kopīgā „Internets – tā ir mana dzīve!” zibakcijā (flash mob), ES mājā rīkosim preses konferenci ar partneru un Izglītības un zinātnes ministrijas iesaisti, interneta drošības jautājumiem veltītas rokasgrāmatas skolotājiem prezentāciju, īpašās sadaļas par drošību internetā atklāšanu virtuālajā datorskolā Mācies pats!, apbalvosim Eiropas konkursa par bērniem kvalitatīvu interneta saturu Latvijas uzvarētājus, kā arī rīkosim diskusiju jauniešiem un slavenībām par drošāka interneta tēmām, kas būs skatāma tiešraidē portālā www.apollo.lv.

Visas dienas garumā jebkurš interesents varēs Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas – CERT.LV ekspertiem uzdot jautājumus par datora un interneta izmantošanu, kā arī, zvanot uz uzticības tālruni 116111, saņemt speciālistu konsultāciju par problēmām, kas saistītas ar interneta izmantošanu. Visu februāri vairākos desmitos bibliotēku visā Latvijā notiks dažādas ar interneta drošību saistītas aktivitātes.

Latvijā Drošāka interneta dienas aktivitātes organizē Latvijas Interneta asociācijasNet Safe Latvia drošāka interneta centrs ar sadarbības partneriem: Draugiem.lv, Microsoft Latvia, Lattelecom, izdevniecību „Lielvārds”, CERT.LV, Latvijas Universitātes studentu pašpārvaldi un Inbox.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: