Īstenojot vienu no vērienīgākajiem senpilsētas projektiem, 28. februārī parakstīts līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, Ventspilī realizēšanu, kura iesniedzējs un īstenotājs ir Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde.

No projekta īstenošanas sagaidāmie rezultāti un ieguvumi ir degradētās teritorijas atjaunošana 1527 kvadrātmetru platībā pilsētas vēsturiskās apbūves teritorijā. Galvenie ieguvumi sabiedrībai no šī projekta – jaunizveidotās darba vietas, nefinanšu investīcijas komercdarbības infrastruktūrā veido 300 tūkstošus eiro. Papildus viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir daudzfunkcionālu biroju telpu izveide, infrastruktūra komercdarbības attīstībai ar kopējo platību 831 kvadrātmetrs, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un ilgtspēju veicinošu pilsētvides attīstību.

Pagājušā gada 19. decembrī notika pirmā mutiskā izsole ar augšup­ejošu soli biroju telpu Pils ielā 45 un 47 īres tiesībām, un tās ieguva uzņēmums SIA TestDevLab, kas nākotnē plāno izveidot šajos birojos 37 jaunas darba vietas.

Projektā plānota divu avārijas stāvoklī esošo ēku pārbūve, kas ietver iekšējo un ārējo komunikāciju izbūvi un teritorijas labiekārtojuma izveidi Pils ielā 45, kurai saskaņā ar Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.–2020. gadam pielikumu Investīciju plāns ir noteikts degradētas teritorijas statuss. Turklāt atjaunojamā teritorija atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijā, kurai ir noteikts valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa statuss, kā arī valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa – Ventspils senpilsētas – aizsardzības zonā.

Būvniecības pirmajā kārtā tiks pārbūvētas ēkas Pils ielā 45 un 47, labiekārtota teritorija, izbūvējot automašīnu stāvvietas un gājēju ietves, izvietojot jaunus atpūtas soliņus, kā arī veicot apstādījumu un apzaļumošanas darbus un izveidojot jaunas velosipēdu novietnes. Būvdarbus veiks uzņēmums SIA Pilsbūve, par būvuzraudzību būs atbildīga SIA Firma L4, savukārt par būvprojekta autoruzraudzību gādās uzņēmums SIA Baltex Group. Projektu plānots īstenot līdz 2020. gada 27. decembrim.

Ēku Pils ielā 45 un 47 pārbūve un teritorijas labiekārtojums tiek veikts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, projekta nr. 5.6.2.0/18/I/006.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Sanija 18.03.2019, 14:25:47

    Forši, ka viens vecpilsētas strūrītis atkal tiek sakārtots. Vai bez birojiem tur būs arī dzīvokļi?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 18.03.2019, 16:45:16

    Informējam, ka projekta “Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, Ventspilī” realizācijā nav paredzēta dzīvokļu izbūve. Šī projekta viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir daudzfunkcionālu biroju telpu izveide, infrastruktūru komercdarbības attīstībai ar kopējo platību 831 m2, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu pilsētvides attīstību, kā arī realizējot 37 jaunas darbavietas pilsēta.

  • 0
    Sanija 19.03.2019, 14:58:44

    Paldies par atbildi! Es gan kaut kur dzirdēju, ka vecpilsētā plānojot būvēt dzīvokļus. Tad tas ir cits projekts?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: