Trešdien, 10. oktobrī plkst. 9 Galvenajā bibliotēkā notiks publiska diskusija - dialogs ar iedzīvotājiem par Eiropas nākotni, kuru vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Šogad pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona rosinātās iniciatīvas visā Eiropā norisinās pilsoņu konsultācijas jeb plaša ES iedzīvotāju viedokļa izzināšana. Eiropas pilsoņi tiek aicināti paust savu viedokli par to, kādas, viņuprāt, pārmaiņas vajadzīgas Eiropā, lai piepildītu cilvēku cerības par mieru un labklājību.

Dialogā uzklausīto iedzīvotāju viedokli, vērtējumus, raizes, cerības un priekšlikumus par Eiropas Savienību un tās attīstību nākotnē apkopos vienotā Latvijas iedzīvotāju ieguldījumā. Kopā ar pārējo Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Komisijas diskusiju apkopojumiem tas tiks nodots Eiropas Savienības valstu un valdību vadītājiem šā gada decembrī, palīdzot viņiem līdz 2019. gada vidum rast kopīgu vīziju par Eiropas Savienības tālāku attīstību.

Latvijā dialogs ar iedzīvotājiem notiks divos veidos: tiešsaistē Manabalss.lv platformā, kas kļūs ne tikai par patstāvīgu diskusijas vidi, bet arī par vietni, kurā tiks apkopotas citos dialoga pasākumos iegūtās atziņas un publiskās diskusijās, kas norisināsies Latvijas reģionos un Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    prof.Preobraženskis. 08.10.2018, 17:28:43

    Eiropas savienībai ir jāsabrūk!

  • -1
    Latvija pāri visām! 08.10.2018, 19:10:23

    Diskusija smieklīga, jo ne jau mēs te ko lemsim. Lemj citas aprindas un ne Latvijā.

    Realizācija klibo, bet ES iecere bija laba.
    Robežu neesamība vien ir ko vērta.
    Žēl tikai, ka no ekonomiskas savienības to pārtaisīja par ideoloģiski politisku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: