Laika posmā no 20. līdz 27. augustam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Ventspilī saņēmis 145 izsaukumus. Hospitalizēti 74 cilvēki, no kuriem desmit bija bērni. No visiem apkalpotajiem pacientiem 18 bijuši alkohola reibumā (4 sievietes, 14 vīrieši).

Vairāki bērni guvuši dažādus savainojumus rotaļājoties. Piemēram, astoņus gadus veca meitene neveiksmīgi krita, lēkājot pa batutu, un iedzīvojās apakšdelma lūzumā. Sešus gadus veca meitene krita piepūšamajās atrakcijās, sasita muguru un tika nogādāta ārstniecības iestādē. Trīsgadīga meitene krītot atsitusi galvu pret galdu, pēc kā ar sistu brūci pakauša apvidū nogādāta ārstniecības iestādē. Savukārt astoņus gadus vecs zēns rotaļājoties paklupis un izmežģījis elkoņa locītavu.

21 gadu veca sieviete kritusi uz vēdera, apmēram 30 km/h ātrumā braucot ar Trix. Ar vēdera un apakšdelma sasitumu viņa nogādāta ārstniecības iestādē. 59 gadus veca sieviete slimnīcā nogādāta pēc avārijas Tārgales pagastā. Viņai konstatēts krūšu kurvja ievainojums.

Nedēļas laikā četras sievietes vecumā no 58 līdz 82 gadiem iedzīvojušās ciskas kaulu lūzumos, bet divi vīrieši – 38 un 49 gadus veci – alkohola reibumā savu māju teritorijā krituši un guvuši dažādus sasitumus.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Andris R. 28.08.2018, 14:15:06

    Ar tiem trixiem joki mazi, Pilsētas svētkos pat brīnos ka nenotika kāda nelaime.Traucas kā traki,liekas, neievēro neko.

  • 0
    codah 28.08.2018, 16:26:33

    Forši jau ir ar tiem maukt, bet reizēm pa dullu iet vaļā.

  • 0
    Kārlis_ 28.08.2018, 17:10:07

    Vienozīmīgi, TRIX jāpārvietojās pa brauktuvi, nevis pa gājeju ceļu.
    Vai arī jaatvēl speciāls laukums...

  • -2
    snaiperis999 28.08.2018, 19:05:38

    Pa psihenes teritoriju.

  • 0
    abez 29.08.2018, 11:54:54

    Par trixiem! Obligāti jābūt izmaiņām pilsētas noteikumos, jābūt ķiverēm un pārvietošanu ierobežošana tikai speciālās teritorijās. Vispār būtu interesanti zināt kurš kontrolē šo jomu, trixu tehnisko kārtību, nodokļu jautājumus utt.. Izskatās kā tur neviens neko nekontrolē.

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 06.09.2018, 16:32:15

    Tūrisma sezonas aktīvajā laikā Ventspils pilsētā elektrovelosipēdu Trix noma notika trijās vietās: Piejūras kempingā, pie viesnīcas Dzintarjūra un Kuldīgas ielā 32/34. par kuru darbību bija izsniegtas Ventspils pilsētas domes atļaujas. Par domes atļauju saņemšanu ir nomaksāta pašvaldības nodeva (informācija no Domes Ekonomikas nodaļas). Atļauju darbības termiņu uzraudzībā bija iesaistīta arī Pašvaldības policija. Par Trix tehnisko kārtību atbildīgs ir tā iznomātājs. Uz velosipēdistiem, t.sk., elektrovelosipēdu vadītājiem attiecas MK noteikumi Nr.279 "Ceļu satiksmes noteikumi", kuru 22.nodaļā "Papildus prasības velosipēdistu vadītājiem" noteikta braukšanas kārtība. Pašvaldības policija savu iespēju robežās uzrauga velokustību pilsētā un secinām, ka ar katru gadu pieaug ne tikai velosipēdistu skaits, bet uzlabojas arī braukšanas kultūra. Aicinām ikvienu velosipēdistu respektēt noteikumus, tos ievērot, kā arī pārvietoties ar tādu braukšanas ātrumu, lai neapdraudētu ne sevi, ne citus.

  • 0
    Pipars 15.09.2018, 12:53:51

    Liepajnieku policija gan ir aktivāka šaja jautājumā.
    Kopš Valsts policija konstatēja pārkāpumus elektrobraucamrīku iznomātāju darbībā Jūrmalas parkā un apturēja jaudīgo braucamo pārvietošanos pa pludmali, parku un veloceliņiem, liedzotrotā šī uzņēmuma logo, nu braukā pa pilsētas centra ielām un ietvēm, arī Rožu laukumu. Un tos vada ne vien pieaugušie,bet arī pusaudži, kuriem pat drošības ķiveres nav galvā.
    https://m.liepajniekiem.lv/zinas/sabiedriba/no-parka-izraiditi-elektrokreiseri-plosas-ielas-223831

    Portāls jau informēja, ka Liepājas pilsētas pašvaldība, kura izsniedza uzņēmumam licenci atpūtas braucamo nomai Jūrmalas parkā, bija maldināta. Pa gājēju un veloceliņiem pārvietoties drīkst velosipēdi un elektrovelosipēdi, kuru jauda nepārsniedz 0,25 kilovatus,” uzsver G.Ešenvalds. Un piebilst, ka elektrokreisera jauda ir 1500 vati jeb 1,5 kilovati: “Šie braucamie pēc jaudas un ātruma ir pielīdzināmi mopēdiem. To ātrums ir 35 līdz 40 kilometri stundā, kas rada bīstamību gājējiem.”

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: