Ceturtdien, 23. augustā, plkst. 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA “VARS” rīkotajās vietējā līmeņa civilās aizsardzības mācībās SIA “VARS” teritorijā, Dzintaru ielā 66H, Ventspilī.

Mācībās tiks imitēta situācija, kad no rezervuāra notikusi akrilskābes nitrila noplūde rezervuāru parkā.

Praktisko mācību mērķis ir apzināt iekšējos un ārējos riskus un paredzēt civilās aizsardzības pasākumus, lai novērstu vai samazinātu pastāvošos draudus darbiniekiem, iedzīvotājiem, īpašumiem un videi, kā arī pārbaudīt mācību dalībnieku gatavību civilās aizsardzības sistēmas ietvaros, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, SIA “VARS,” SIA “VK Terminal Services”, Ventspils pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes, SIA ”Ventspils nafta” termināls”, AS “Ventbunkers”.

Mācību ietvaros uzņēmuma teritorijā tiks ieslēgtas trauksmes sirēnas un darbinieku apziņošanas sistēma, kā arī pilsētas teritorijā būs novērojama speciālās tehnikas pārvietošanās ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Šādas civilās aizsardzības mācības valsts nozīmes paaugstinātas bīstamības objektos notiek vienu reizi trīs gados.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Aivars Laimonis Pirdulis 14.08.2018, 18:05:46

    Vai plānots izsniegt gāzmaskas visiem pilsētas iedzīvotājiem?

  • 0
    Ivars Jansons 15.08.2018, 09:40:52

    Mēs ar Blumbergu redzējām, kā piecas ugunsdzēsēju mašīnas dzēsa divus graustus Karlīnes ielā. Divu stundu laikā sadega viss, kas varēja sadegt!!! Glābēji bija no VNT, Ventamonjaks, Liepājas, Skrundas, Alsungas. Vai tāds pats cirks ir paredzēts 23. augustā??? Pasarg, Dievs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: