Valsts policija (VP) pirmdien, 11. jūnijā iepazīstinās sabiedrību ar savu jauno vizuālo identitāti, informēja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Brīvības pieminekļa laukumā policijas automašīnai tiks noņemts pārklājs, atsedzot jauno VP vizuālo identitāti, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

Kā uzsvēra Grāvīte, tas nozīmē, ka mainīsies policijas autotransporta trafarējums. Iepriekšējais VP ir kalpojis 27 gadus, bet pienācis laiks jaunām, mūsdienīgām un funkcionālākām pārmaiņām, viņa atzīmēja.

Iepriekšējais VP trafarējums - atturīgi pelēkais - veidots 1991. gadā, tā autors ir toreizējais Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Gunārs Glūdiņš. Kā uzsvēra Grāvīte, toreiz VP bija svarīgi veidot savu vizuālo identitāti radikāli atšķirīgu no iepriekšējā padomju milicijas laika spilgti dzelteni zilā.

VP pārstāve uzsvēra, ka aizvien būtiskāku nozīmi policijas darbā ieņēmusi tās vizuālā identitāte - praktiski visur pasaulē policijas autotransports kļuvis daudz krāsaināks, spilgtāks un uzreiz pamanāms. Operatīvajam transportam jābūt redzamam gan gaišā dienā, gan arī tumsā. Tas ir drošības jautājums, viņa norādīja.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Barons 11.06.2018, 13:16:45

    Ja,ja,to bij būt zil un dzelten mašīn,ko bij braukat autoinspekcij un milicij.Laikam Lemberg ir bijs pārņemt tos diu krāss priekš Ventspil logo.

  • -1
    Valentīns Gromovs Kristus mīlestībā ikvienam 11.06.2018, 13:31:25

    tIK NAUDAS DAUDZ MUMS PALIEK PAŖI VALSTĪ
    uN PENSIJAS UN ALGAS SKOLOTĀJIEM - CITIEM,
    KA ŠĶĒRDĒJAM TO ŠOBRĪD LOGO VĀRDĀ
    TIK MĪĻĀ TAUTA, NODOKĻUS MUMS MAKSĀJIET
    LAI TREKNI DZĪVOJAM- UN VAJADZĪBAS TAUTAI NEREDZAM.

  • 0
    Tīģeris 11.06.2018, 13:38:17

    Sodus jau palielināja ,tad jau jaunam gleznojumam naudas pietiks. Bet ka tautu slauks or to ir jasadzīvo ,slauks ar vien vairāk un visi mierīgi klusēsim un maksāsim,diemžēl tā nu tas ir.

  • 0
    default 11.06.2018, 17:19:43

    NU GLUŽI KĀ ZVIEDRIJĀ!!! Vai Anglijā :o Ilgs laiks būs vajadzīgs, kamēr pieradīšu..

  • 0
    qwerty 11.06.2018, 18:56:44

    Jā ,var piekrist par krāsojuma maiņas nepieciešamību. Cits jautājums vai varam to atļauties un vai šī projekta izstrādei bija nepieciešams vesels gads. Ko var veselu gadu darīt bariņš studentu un mācībspēki no Mākslas akadēmijas ? Vai gatavs piemērs no Zviedrijas vai UK ir slikts un nepieņemams ?
    Vienu tik zinu teikt, kamēr policijas mērķis ir pildīt valsts kasi, cieņu tie neiemantos.Krāsojieties kaut saldskābirūtaini!
    Es savā mūžā neesmu redzējis policistu palīdzam sirmgalvim šķērsot ielu...

  • 0
    norge 11.06.2018, 22:57:27

    ok nomainijam dizainu bet rodas jautajums vai ar to uzlabosies darba kvalitate un atbildiba par viniem uzticetiem pienakumiem ?

  • 0
    krusttēvs vilhelms 11.06.2018, 23:38:12

    močiem bārgie sodi, tāpēc laicīgi jāiepazīstas ar noteikumiem, par ko grib piedzīt SODUS, jo nezināšana jau neatbrīvo no atbildības un ja nezini , tad prātā pat aizstāvēties neienāk. Varbūt policistiem vairāk vajag izglītot tautu, nevis sodīt un gaidīt prēmijas. Es neciešu policistus, man alerģija.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: