Dzimumnoziegumos pret nepilngadīgajiem apsūdzētais, no amata atstādinātais mācītājs Agris Pāvils Lēvalds, pēc paša teiktā,  bērniem neesot "pat roku piedūris".

Lietu šodien aiz slēgtām durvīm pēc būtības sāka izskatīt Rīgas apgabaltiesa.

Kā pēc pirmās tiesas sēdes žurnālistiem norādīja apsūdzētais Lēvalds, nesen viņš iepazinies ar kādu pētījumu, kura rezultāti liecina, ka Amerikā 50% no pedofilijā it kā izmantotajiem bērniem vēlāk atzinušies, ka patiesībā devuši viltus liecības un tā rīkojušies tāpēc, ka baznīca šādos gadījumos izmaksājot lielas kompensācijas.

Lēvalds uzskata, ka žurnālisti, tik plaši informējot sabiedrību par šo lietu, panāks vien to, ka baznīca vispār "pagriezīs muguru" bērniem un bērnunamiem, jo vienkārši negribēs, lai kāds to apvaino pedofilijā.

No amata atstādinātais mācītājs pēc šodien notikušās tiesas sēdes nevēlējās iesaistīties garā sarunās ar žurnālistiem.

Lēvalda advokāts Juris Močuļskis jaunākais norādīja, ka viņa klients savu vainu tiesā kategoriski noliedz un ar lietā esošajiem pierādījumiem nepietiekot, lai apsūdzēto notiesātu. "Jebkuram cilvēkam ir tiesības uz pierādījumu pārbaudi tiesā," uzsvēra advokāts.

Savukārt otra apsūdzētā – kādreizējā bērnu slimnīcas apsarga Oskara Štamera - aizstāve advokāte Janīna Pūce sacīja, ka viņas klients savu vainu atzīst tikai daļēji. Proti, Štamers nenoliedz, ka varētu būt izdarījis netiklas darbības ar nepilngadīgām, taču viņš neesot nevienu izvarojis.

Atšķirībā no Lēvalda, kurš pagaidām izlaists brīvībā pret 5000 latu lielu drošības naudu, Štamers joprojām atrodas apcietinājumā.

Šodien tiesa sāka pratināt vienu cietušo un uzklausīja pāris lieciniekus, bet lietas izskatīšanu paredzēts turpināt 19.janvārī plkst.10.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: