Lai naktī uzsnigušais sniegs pilsētā iedzīvotājiem nesagādātu papildus raizes, Ventspils labiekārtošanas kombināta Ziemas dienests sniega tīrīšanas darbus pilsētas ielās veica visas nakts garumā, bet šobrīd aktīvi tiek tīrīti stāvlaukumi un ielu kabatas.

Aktīva sniega tīrīšana un ielu kaisīšana ar pretslīdes materiālu Ventspilī uzsākta no plkst. 2, nodarbinot piecas smagās automašīnas ar tīrītājiem un pretslīdes materiāla kaisītājiem, riteņtraktoru ar frontālo sniega lāpstu, kā arī vienu mazgabarīta riteņtraktoru ar frontālo kausu jeb Bobcat.

Sniega tīrīšanas darbi pilsētā turpinās arī pašlaik, un to veic pieci Bobcat. Tiek attīrīti stāvlaukumi un ielu kabatas, un darbi tiks turpināti visas dienas garumā. Labiekārtošanas kombināts aicina iedzīvotājus būt saprotošiem – pilsētas teritorija no sniega tiek attīrīta pakāpeniski, bet snigšanas gadījumā ielās atkārtoti tiks sūtītas smagās automašīnas un darbs tiks turpināts visas dienas un nākamās nakts garumā.

Ielas tiek tīrītas prioritārā secībā, saskaņā ar Ventspils pilsētas ielu sadalījumu ziemas uzturēšanas klasēs. Ziemas laikā visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras, bet darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -5
    Pasliideejusii 23.01.2018, 11:47:51

    Jaa, es arii setdien ap plkt. 12:00 gaaju pa Ganiibu ielu un nenokaisiitaas ielas deel nogaazos. Rezultaataa lauzta labaa roka un uz 3 meenesiem nevaru straadaat un dariit pilniigi neko. Nesaprotu, vai tiesaam vienmeer jaanotiek kaut kam briesmiigam, lai tikai tad visi saprastu, ka vareeja tacu siis nelaimes nebuut, ja iela buutu laiciigi nokaisiita.

  • 0
    Venta 2000 23.01.2018, 12:40:05

    Un te arī ?????? Kāds sakars???
    Bet jautājums, kāpēc nezvanīji uz municipālo policiju, viņi taču naski sastādītu administratīvo protokolu par šādu pārkāpumu.
    Kā jēga te to visu rakstīt, cita lieta, kad vari noriet pilsētu, ka nav iztīrījusi savus celiņus, bet šis jau pie privātmājas.
    Sestdien gāju cauri pilsētai, visi laukumi un trotuāri, kas ir pilsētai bija notīrīti, cepuri nost. Nav ko riet visiem kā suņiem, cilvēciņi, kas kombinātā strādā savu darbu padara uz 100 %, jāsaprot, ka arī sētnieks ir cilvēks. Lai tvarsta tos lielo īpašumu uzturētājus, tiem gan būtu ko kaunēties, ka nevīžo savas ietves notīrīt.
    Es šorīt kārtīgu fizkultūru dabūju, veselu stundu rakos pie savas mājas un tagad pašam prieks, viss tīrs un garāmgājējiem nav jābrien pa kupenām.

  • 0
    Nif nifs 23.01.2018, 22:17:20

    Tad tu tagad raksti ar kreiso?? Labi sanāk...

  • 0
    tery 23.01.2018, 12:39:03

    jāskatās arī zem kājām.

  • -1
    gunča 23.01.2018, 13:14:44

    Kā to var izdarīt?

  • -1
    Rasma 23.01.2018, 19:54:52

    Hmmm! Pilsētā ar nākotni! Būtu laiks iegādāties dažus ietvju tīrāmos traktoriņus, un beigt mocīt sētniekus, privātmāju īpašniekus sniega un lapu krišanas laikā. Un dzīt izmisumā niķīgos pilsētniekus! Ja varam atbalstīt runājošās misenes, pazemes misenes ar īpašo tehniku,citādus stulbumus, tad liekas, dažas mašiņas, kas dažu stundu laikā notīrītu perfekti ietvi, pilsētai ar nākotni būtu sīkums.

  • -1
    Nif nifs 23.01.2018, 22:19:23

    Vari iedomāties, kāda brēka sāksies, iepirktu traktoru dēļ atlaižot visus sētniekus?

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 24.01.2018, 14:02:49

    Skaidrojam, ka pašvaldība pasūta darbu (tiek pirkti pakalpojumi, ne tehnika, pašvaldība kā iestāde pati neveic šos darbus) pie tai piederošiem īpašumiem, lai veiktu pieguļošo teritorijas attīrīšanu. Darbus organizē vairāki uzņēmumi, kādu tehnoloģiju izvēlas katrs, tas ir apkalpojošā uzņēmuma pārziņā, svarīgs ir rezultāts.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 25.01.2018, 11:02:23

    Skaidrojam, ka par privāto īpašumu pieguļošo teritoriju uzkopšanas darbiem atbildīgi ir teritoriju īpašnieki, bet par publiskajām un pašvaldībai piederošām teritorijām atbild, uzkopšanas darbus organizē un uzrauga p/i "Komunālā pārvalde", šāda prakse tiek veikta ne tikai Ventspils pilsētā, bet arī citur Latvijā un arī visā pasaulē. Lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi pret visiem pieguļošās teritorijas īpašniekiem, saskaņā ar saistošo noteikumu prasībām, Ventspils pilsētā uzkopšanas kārtība netiks mainīta.

    Pilsētas ietvju kopējais garums sastāda vairāk kā 200 km, ietves platums ir 3 m, bet veloceliņu kopējais garums ir ap 50 km, bet tā platums 1,5 m. Lai attīrītu ietvi traktoram vienā ceļa posmā būtu jābrauc turp un atpakaļ. Apkalpojošā mehāniskās tīrīšanas tehnika paredzēta tieši veloceliņu attīrīšanai, un pašlaik traktortehnikas noslogojums spēj apkalpot tikai šos celiņus, tādēļ pašvaldības pieguļošo teritoriju uzkopšanas darbus veic sētnieki.

  • 0
    Rasma 23.01.2018, 22:55:57

    Neviens nebūtu jāatlaiž, tikai jāatvieglo darbs. Diemžēl mūsu domāšana ir ietrēgusi, atpalkusi. Izmantošana izdzīšana līdz pēdējam tiek uzskatīta par cēlu rīcību. Dzīvojam tehnikas attīstības laikmetā, kur mehanizets darbs atvieglotu darbu, kā tas ir paredzēts attīstītā sabiedrībā.

  • 0
    Nif nifs 24.01.2018, 12:22:59

    Tiešām neesi pamanījusi, ka tur, kur ievieš modernas tehnoloğijas un aparātus, cilvēki kļūst lieki? Paliek pāris degunu ar atbilstošu izglītību, kas apkalpo, un viss.

  • 0
    Vaņa 25.01.2018, 00:20:17

    Vēlētos uzzināt, kāpēc nekad netiek tīrīts veloceliņa posms Kustes dambī pretī dzelzceļa stacijai un Fabrikas ielas trotuārs, kas atrodas blakus "Froli Baltic"?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 25.01.2018, 11:25:44

    Turpmāk pievērsīsim uzmanību Kustes dambja veloceliņa tīrībai pret Dzelzceļa staciju!

    Savukārt, par ietves tīrību Fabrikas ielā gar “Froli Baltic” ir atbildīgs tā īpašnieks vai apsaimniekotājs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: