3. februārī plkst. 16 Pārventas bibliotēkā izskanēs kamermūzikas koncerts „Šuberts... Plakidis… In Memoriam”, kas veltīts šī gada jubilāra Pētera Plakida piemiņai un Franča Šuberta 220. gadu atcerei. Koncertā muzicēs Andris Pauls, Diana Ozoliņa un Lelde Paula.

Pētera Plakida un Franča Šuberta dzimšanu šķir tieši 150 gadi. Tomēr viņu dvēselēs ir daudz kopīga. Ne velti P. Plakidi daži mūzikas kritiķi dēvē par neoromantiķi. Tomēr daudz viņa mūzikā ir arī tipiska savam laikam – skarba un neizskaistināti patiesa.

Vijolnieks Andris Pauls šogad svin 60 gadu jubileju. Ilgus gadus viņš bijis Latvijas Filharmonijas kamerorķestra koncertmeistars un 1. vijole. Šobrīd Andris muzicē Latvijas Nacionālās Operas orķestrī un ir aizrautīgs kameransambļa klases skolotājs E. Dārziņa mūzikas vidusskolā.

Diana Ozoliņa ir Latvijas Lielās Mūzikas balvas ieguvēja, LNSO čellu grupas koncertmeistare ar lielu kamermuzicēšanas un solo spēles pieredzi. Spēlējusi dažādos kameransambļu sastāvos. Izveidojusi LNSO čellu grupas ansambli „Dream Team”. Apmāca jaunos čellistus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā.

Savukārt Lelde Paula ir klavierspēles pasniedzēja un koncertmeistare E. Dārziņa mūzikas vidusskolā. Daudz spēlējusi duetā ar vijolnieku Andri Paulu. Kopīgi veikti arī skaņu ieraksti un veidotas koncertprogrammas. Savulaik spēlējusi arī duetā ar čellisti Dianu Ozoliņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: