Šodien plkst.16 valdība lems par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska sasauktā ārkārtas Krīžu vadības padome šodien nolēmusi aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju.

Kā žurnālistiem uzsvēra Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ārkārtas situācijas izsludināšana neietekmēs pasākumu apjomu un tempu, kādā tiek novērsti sniega radītie bojājumi elektroapgādei.

Mērķis ir mainīt rīcības juridisko pamatojumu, piemēram, bez kompensāciju izmaksām veikt koku izciršanu privāto īpašnieku teritorijās. Tāpat valdība plāno veikt nepieciešamās likumdošanas izmaiņas, lai atļautu valsts kapitālsabiedrībām paātrinātā kārtībā slēgt iepirkumu līgumus ar mežistrādātājiem.

Premjers uzsvēra, ka lielākā problēma ir apledojušie koki, kas turpina apdraudēt elektrolīnijas. Tāpat saņemta informācija par vairāk nekā 1000 koku, kas Latgales reģionā apdraud drošu auto satiksmi. Lai gan atbildīgie dienesti strādā, juridisku aspektu dēļ arī nolemts rosināt izsludināt ārkārtas situāciju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: