Ventspils pašvaldības bērna piedzimšanas pabalstu par bērniem, kuri dzimuši, sākot ar 2018. gada 1. janvāri, varēs saņemt visi Ventspilī deklarētie vecāki neatkarīgi no tā, cik sen tie būs deklarējušies šajā pilsētā, informēja pašvaldībā.

Ar Ventspils domes sēdes lēmumu tika atcelts līdz šim spēkā esošais nosacījums, ka bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai vecākiem jābūt deklarētiem Ventspilī vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas. Atbalstot ģimenes ar bērniem un ņemot vērā programmas "Ventspils - mazulim draudzīga pilsēta" aptaujā saņemtos iedzīvotāju ierosinājumus, tika sagatavoti un pieņemti attiecīgi saistošo noteikumu grozījumi, skaidroja domē.

Bērna piedzimšanas pabalsts saglabājas iepriekšējā apmērā - pabalstu 210 eiro apmērā par jaundzimušo var saņemt, ja abi bērna vecāki savu dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspilī, bet 105 eiro apmērā, ja tikai viens no bērna vecākiem ir deklarējis dzīvesvietu Ventspilī.

Apstiprinātie grozījumi saistošajos noteikumos tiks nosūtīti izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: