Pirmdien, 8. janvārī, Latvijas Samariešu apvienības Sociālās aprūpes centrs “Vēji”, Fabrikas ielā 2a, saņems ziedojumu no VAS “Latvijas Dzelzceļš” - 15 funkcionālās jeb aprūpes gultas un 27 pretizgulējumu matračus.

Speciālās aprūpes gultas ir iegādātas Vācijā un pirmdien kravas automašīna tās piegādās aprūpes centram. Gultas būtiski atvieglos ikdienu ilgstoši guļošiem un aprūpējamiem pacientiem sociālās aprūpes centrā Ventspilī.

“Sociālās aprūpes centrā pacientiem pašlaik ir pieejamas 23 funkcionālās gultas, tomēr tās savulaik tika saņemtas kā ziedojums, jau lietotas, un šo gadu laikā ir ļoti nolietotas. Taču, ja cilvēks ir guļošs, tad funkcionālās gultas, kuras pēc vajadzības var nolaist zemāk vai pacelt augstāk, mainīt galvgaļa augstumu, pozu, aprūpi ļoti atvieglo,” saka Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš, uzsverot arī pretizgulējumu matraču būtiskumu. Gulošiem cilvēkiem svars sadalās uz atsevišķām ķermeņa daļām, nevis vienmērīgi pa visu ķermeni. Uz muguras guļošajam lielam spiedienam pakļauts pakausis, elkoņi, krustu daļa, papēži. Uz sāniem guļošajam – ausu gliemežnīcas, pleci, gūžu kauli, ceļi un potītes. Tādēļ pretizgulējumu jeb spiedienu samazinošs matracis vajadzīgs ikvienam slimniekam, kam nekustīgi jāguļ vairāk par trim četrām nedēļām, lai neveidotos izgulējumi.

Latvijas Samariešu apvienības Sociālās aprūpes centrs “Vēji” Ventspilī palīdzību cilvēkiem sniedz jau vairāk nekā 4 gadus, un aprūpes centrā iespējams vienlaikus uzņemt kopā 27 iemītniekus – 23 pastāvīgi un četriem cilvēkiem piedāvāt īslaicīgās sociālās aprūpes gultas (personām, kurām nepieciešama īslaicīga sociālā aprūpe, kas dažādu iemeslu dēļ nav iespējama mājas apstākļos).

Latvijas Samariešu apvienība saņems ražotāja “Hermann Bock GmbH” (Vācija) 4-sekciju gultas ar elektriski regulējamu muguras daļu (70º leņķi) un elektriski regulējamu kāju daļu, kā arī maksimālo lietotāja svaru līdz 165 kg, un Pegasus Med LLQ (LongLifeQuality) kvalitātes matračus pret izgulējumiem. Gultām ir medicīnisko iekārtu atbilstības sertifikāts 93/42 EEC.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: