Ventspils poliklīnika šodien saskārusies ar problēmām e-veselības sistēmas darbībā, pastāstīja poliklīnikas administrācijā.

Ja rīta pusē e-veselības sistēma ir darbojusies, tad pēdējās trīs stundas nav iespējams izrakstīt pacientiem receptes un darbnespējas lapas jaunajā sistēmā, skaidroja poliklīnikā. IT speciālists ziņojis par problēmu, un tā tiekot risināta.

Speciālistu un pacientu vidū sistēmas darbības traucējumi radījuši apmulsumu un nesaprašanos, taču poliklīnikas administrācijā pauda cerību, ka tuvākajā laikā sistēmas darbības traucējumus izdosies novērst.

Savukārt Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka E-veselības sistēma darbojas, bet atsevišķos gadījumos šobrīd var tikt novērota lēndarbība, autorizējoties portālā.

Vienlaikus NVD atgādina, ja tehnisku iemeslu dēļ, piemēram, interneta traucējumu gadījumā, nevar izrakstīt e-recepti, ārsts ir tiesīgs to izrakstīt papīra formā. Savukārt, ja nevar atvērt e-darbnespējas lapu, ārsts to atver nākamo piecu darba dienu laikā, norādot e-veselības sistēmā darbnespējas perioda pirmo dienu.

Kā ziņots, no 1. janvāra Latvijā tiek sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Reptīlis 02.01.2018, 16:30:50

    Nu poliklīnika lai sakārto savu mājas lapu. Nevar normāli apskatīties pieņemšanas laikus, cenrādi. Kāpēc man tādi dati būtu jāielādē savā PC ?

  • 0
    Nif nifs 03.01.2018, 21:02:41

    Brāķi pasniedz kā nezko vērtīgu un vēl uzspiež par varītēm lietot, atbildību par brāķi uzveļot lietotăjiem nevis veidotājiem un atbildīgajiem...

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.01.2018, 15:41:24

    Smuku eirodnaudiņu augšgala kantorī apguva,
    tagad ar šo piedzemdēto kroplīti lai mācās dakteri un pacienti...

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.01.2018, 16:02:29

    t.i.mocās

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: