Ventspils poliklīnikā divas reizes nedēļā notiek grūtnieču vingrošanas nodarbības. Tajās topošās māmiņas aptuveni stundas garumā veic elpošanas un dažādus citus vingrinājumus uz fitnesa bumbām un vingrošanas paklājiņiem.

Nodarbības vada sertificēta fizioterapeite Darja Ribakova, kura apmeklējusi īpašus grūtnieču vingrošanas kursus. Ventspils poliklīnikā tiek organizētas vingrošanas nodarbības grūtniecēm otrajā trimestrī jeb no 21. līdz 30. grūtniecības nedēļai. Kā skaidro fizioterapeite, nodarbojoties ar vingrošanu grūtniecības pirmajā trimestrī, pastāv neliels risks, savukārt, ja nav vingrots iepriekš, arī nodarbības trešajā trimestrī var būt riskantas. Lai topošā māmiņa grūtnieču vingrošanas nodarbības apmeklētu, nepieciešama ginekologa izsniegta atļauja, kas apliecina, ka grūtniecība norit bez sarežģījumiem un šādas nodarbības ir pieļaujamas. Vingrošana notiek līdz četrām topošajām māmiņām vienlaikus divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 11 – un ilgst nepilnu stundu.

Nodarbības topošajai māmiņai uzlabo pašsajūtu, tostarp tiek stiprināti muskuļi un uzlabota stāja, kā arī veicināta asinsrite. Grūtnieces apgūst arī pareizas elpošanas vingrinājumus, kas pēcāk noder dzemdībās.

Pieteikties nodarbībām iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties personīgi vai zvanot pa tālruņa numuru 63622131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: