Ventspils ostas terminālī "Ventspils Grain Terminal" nodota ekspluatācijā jaunā universālā noliktava, kas paredzēta lauksaimniecības produktu uzglabāšanai un pārkraušanai, informēja uzņēmumā.

Jaunā noliktava ļaus papildus jau esošajām graudu kravu plūsmām piesaistīt dažādas granulētas kravas, kā arī eļļas un pākšaugu kultūru kravas, tādējādi būtiski paplašinot Ventspilī pārkraujamo lauksaimniecības kravu nomenklatūru.

Universālā noliktava, kuras kopējā ietilpība ir vairāk nekā 30 000 tonnu, piemērota jebkādu lauksaimniecības produktu uzglabāšanai. Izbūvēti arī bunkura svari kuģu iekraušanai, vagonu izkraušanas mezgls un jaunas tehnoloģiskās līnijas kuģu un sauszemes transporta iekraušanai un izkraušanai.

Kā informēja uzņēmumā, interesi par jauno objektu jau izrādījuši sauso cukurbiešu graizījumu, saulespuķu sēklu un kurināmo granulu eksportētāji, kā arī dažādu spraukumu un jēlcukura eksportētāji, importētāji un pārstrādātāji, kombinēto barību ražotāji. Noslēgti pirmie līgumi par granulēto kravu pārkraušanu.

"Šī projekta īstenošanas rezultātā mūsu terminālis no šauri specializēta graudu termināļa kļūs par universālu termināli absolūti jebkādu lauksaimniecības produktu pārkraušanai," uzsvēra "Ventspils Grain Terminal" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis, piebilstot, ka terminālis kravas varēs pieņemt un nosūtīt abos virzienos. "Turklāt vienlaicīgās uzglabāšanas apjoms palielināsies no 70 000 līdz 100 000 tonnām dažādu kravu, kas ļauj vienlaicīgi uzkrāt divas "Panamax" tipa kuģu partijas un vienlaicīgi strādāt gan ar eksporta, gan importa kravu plūsmām. Universālisms – tas ir galvenais faktors uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanai augošas konkurences apstākļos."

Kopējā termināļa caurlaides spēja būs divi miljoni tonnu pārtikas kravu gadā.

Kopējās projekta investīcijas bija septiņi miljoni eiro.

3. novembrī plkst. 16 notiks svinīgs pasākums par godu jaunās noliktavas nodošanai ekspluatācijā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Milda Kušš 28.10.2017, 21:45:28

    A DAVAI TUR UZTAISAM SKEITPARKU??

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: