Uzsākti plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu novēršanas pasākumu 1. kārtas būvdarbi, kas paredz pārbūvēt Vidumupītes nogāzes un gultni posmā no upītes ietekas Ventas upē līdz Renķa dārzam.

Ar specializētu peldošu sūknēšanas sistēmas iekārtu tiks veikta Vidumupītes gultnes attīrīšana no Sarkanmižas dambja tilta līdz Durbes ielai. Izsūknētā gultne un samaltie meldri tiks uzglabāti 1000 m3 maisos Jēkaba ielā PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” teritorijā un pēc 2 gadu kompostēšanas tiks izmantoti pilsētas apstādījumu mēslošanai.

Vidumupītes posmu no ietekas Ventā līdz Brīvības ielai krastu malas paredzēts stiprināt ar fašinām un krasta nogāzes ar velēnām, posmu no Brīvības ielas līdz Renķa dārzam, kur šobrīd blakus atrodas grantēts gājēju celiņš, paredzēts pārbūvēt slēgtajā kolektorā un izveidot pārplūdi uz Renķa dārzam pieguļošo dīķi, bet pārējo Vidumupītes posmu līdz Durbes ielai paredzēts stiprināt ar fašinām un velēnām.

Visa plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu novēršanas pasākumu projekta laikā, pa etapiem, paredzēti sekojoši būvdarbi: tiks pārbūvētas Vidumupītes nogāzes, attīrīta gultne posmā no upītes ietekas Ventas upē līdz Durbes ielai, Žāžciemā no Medus ielas līdz Ventai tiks uzlabota virszemes noteces sistēma, padziļinot un pārbūvējot ūdens noteces grāvjus. Vidumupīte tiks savienota ar valsts nozīmes ūdensnoteku "Bāliņu grāvis", Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā tiks pārbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma, pārbūvējot lietus ūdens kolektoru, lai palielinātu ūdens caurplūdi, Sarkanmuižas dambī no Lauku ielas līdz Brīvības ielai tiks izbūvēts jauns, papildus lietus ūdens kolektors, lai palielinātu lietus ūdens caurplūdi.

Projekts tiks realizēts no 2017. līdz 2020. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Larijs Kukarans 29.10.2017, 20:51:12

    :) Sūdgrāvs ir un paliks sūdgrāvs,sauc viņ,ka grib:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: