Noskaidroti uzvarētāji IV Latvijas mūzikas skolu kora klašu solo, duetu un trio konkursā Jūras zvaigzne, ko rīkoja Ventspils mūzikas vidusskola.

Vokālās mūzikas konkurss, kas jau ceturto reizi norisinājās Ventspils Livonijas ordeņa pilī un veltīts operdziedātājai Alīdai Vānei, šoreiz pulcēja 81 dalībnieku no 18 Latvijas mūzikas skolām. Dziedātāji bija atbraukuši no Dundagas, Talsiem, Liepājas, Jūrmalas, Sabiles, Vaiņodes, Lielvārdes, Ikšķiles u.c. Latvijas vietām. Kopā ar jaunajiem māksliniekiem ieradās vairāk kā 50 skolotāju un koncertmeistaru.

Konkurss, kā tas minēts nolikumā, tiek rīkots ar mērķi attīstīt kora klašu audzēkņu profesionālās prasmes, uzstāšanās kultūru un koncertdarbību, veicināt audzēkņu apmācības procesa kvalitāti, atskaņojuma kultūras un mākslinieciskās gaumes izkopšanu, popularizēt latviešu komponistu dziesmas, veicināt audzēkņu daudzbalsīgās dziedāšanas prasmes, aktivizēt pedagogu pieredzes apmaiņu.

Konkursā piedalījās Latvijas mūzikas skolu audzēkņi vecumā no 7 līdz 16 gadiem. Dalībniekiem konkursā bija jāizpilda divas dažāda rakstura dziesmas, no kurām viena ir latviešu tautasdziesma a capella.

Plašāku informāciju lasiet šīs dienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: