Acu kataraktas operāciju komplikāciju gadījums Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir absolūti neloģisks, un tur ir jābūt kādam ļoti netipiskam būtiskam blakus faktoram, preses konferencē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs, sakot, ka nevar izslēgt pat tādu šķietami neticamu, bet teorētiski tomēr iespējamu versiju kā sabotāža no konkurentu puses.

"Gadījums ir ārkārtīgi dīvains. Tas nekādā gadījumā nedrīkstēja notikt. Aizdomas ir par preparātiem, kas lietoti operācijas laikā, jo visādi citādi tur viss atbilst augstākajiem standartiem, un operēja Stradiņa slimnīcas augstas klases speciālisti," sacīja Lembergs. "Abi ir Rīgas speciālisti, bet viņu darbā, cik es zinu, nekādu kļūdu nav."

"Tur ir aizdomas uz šķīdumu. Divi varianti – vai nu rūpniecisks brāķis, vai arī kāds speciāli ir kaut ko izdarījis, lai ieriebtu konkurentiem. Tāds sabotāžas variants arī var būt," pieļāva Ventspils mērs.

Vaicāts, vai var apstiprināt kādas kataraktas operācijas pacientes aģentūrai LETA pausto, ka pacientiem slimnīcā teikts, ka komplikāciju iemesls ir nesterila šķīduma ampula, Lembergs atzina, ka no sarunas ar speciālistiem sapratis, ka aizdomas gan neesot tieši par ampulu, bet droši to apgalvot vai noliegt viņš arī nevarot. "Es neprasīju - ampula vai pudele, liela vai maza, kādā tilpumā. Man teica, ka [aizdomas ir par] šķidrumu, kas tiek izmantots operācijas laikā. Tās nav zāles."

Tomēr, kā uzsvēra Lembergs, pašlaik tās ir tikai pieļāvuma formā izteiktas aizdomas – lai droši pateiktu iemeslu, ir jāsagaida galīgie bakteoroloģisko izmeklējumu rezultāti.

"Tā nav taisnība pēdējā instancē, tāpēc ka taisnība gluži vienkārši vēl nav zināma, bet ir pilnīgi skaidrs, ka šādam komplikāciju skaitam nevajadzēja būt - tas nav iespējams. Tur ir jābūt kādam ļoti nozīmīgam, ļoti netipiskam blakusfaktoram," uzskata Lembergs.

Vaicāts, vai aizdomām par iespējamu sabotāžu no konkurentu puses ir kāds pamatojums, kas tādā gadījumā varētu būt šie konkurenti un vai kāds ir vērsies tiesībsargājošās iestādēs, lai izmeklētu arī šādu versiju, Lembergs sacīja, ka tas viņam neesot zināms, bet pagaidām arī esot pāragri par to runāt - vispirms jāsagaida izmeklējumu rezultāti.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle aģentūrai LETA skaidroja, ka acu kataraktas operācijas minētajā dienā Ventspils slimnīcā veikuši Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas mediķi.

Savukārt operācijās izmantots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas aprīkojums, instrumenti un medikamenti.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    šašliks 19.10.2017, 14:38:58

    Nu jau jūsu Krusttēvs galīgi uz vecumu sviestā iet.
    Vai arī jau pašam vairs neinteresē ko fleitē, ka tik kaut ko?...

  • -1
    Novadnieks 19.10.2017, 14:48:27

    Lemberga kungs,vai tik pie vainas nav sorosīti?

  • 0
    Āmen 19.10.2017, 15:49:52

    Beidziet vienreiz šos suņa murgus punlicēt.

  • 0
    valdis svarans 19.10.2017, 16:14:48

    Nez kurus konkurentus kungs domā ?

  • 0
    Barons 19.10.2017, 16:19:15

    Josifs Džugašvilli ar gribej Dakters ņemt pie dziesm un taisit vien Paraug-prāv.Bet nebij paspēt,jo pats bij nosprāgt.

  • 0
    Vilis Skuja 19.10.2017, 17:20:09

    Visiem,kuri vēl nav lasījuši Dž.Orvela grāmatu "Dzīvnieku ferma",jāsteidzas uz bibliotēku!
    Tur aprakstīti vairāki personāži,kuri mums ļoti labi zināmi.

  • 0
    Rihtīgs Lops 19.10.2017, 17:28:00

    Iesaku pie reizes paņemt arī "1984". Žēl, vispār, ka nelasa cilvēki šitās grāmatas, domāju daudziem acis atvērtos uz to, kas patiesībā notiek aizkulisēs, uz to, ka tiekam izmantoti kā... Aj, lai nu paliek, kam būs interese, tas izlasīs.

  • -1
    Latvija pāri visām! 20.10.2017, 11:44:43

    Reāla versija. Ne jau visiem patīk, ka atbrauc rīdzinieks un operē...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: