Lai arī es neesmu pabeidzis sniegt liecības, drīzumā pret mani vērstajā krimināllietā varētu būt gaidāms spriedums, preses konferencē paziņoja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kaut arī Rīgas apgabaltiesā pirmdien notikušajā tiesas sēdē noslēdzās Lemberga liecību uzklausīšana, pēc Lemberga domām, viņam nav dota iespēja sniegt visas nepieciešamās liecības. "Es nekādā gadījumā neesmu pabeidzis sniegt liecības," uzsvēra Lembergs.

Tiesa viņam neesot ļāvusi pabeigt sniegt liecības apsūdzībā par to, ka viņš, būdams interešu konflikta situācijā, esot pieņēmis vairāk nekā 300 lēmumu. "Protams, ka es par katru lēmumu liecināju. Tik tālu, ka prokurori bija spiesti mainīt apsūdzību. [..] Kā nomaina apsūdzību, tā jāsāk viss no sākuma. Tiesa palika vairāk nekā nervoza un beigās man aizliedza liecināt par katru lēmumu. Tā es paliku neliecinot, bet tiesības liecināt ir ierakstītas Eiropas [Cilvēktiesību] konvencijā, ne tikai Latvijas likumos," sacīja Lembergs.

"Tā, kā to interpretē šis Rīgas apgabaltiesas sastāvs, faktiski Latvijas Republikā apsūdzētajam nekādu ar likumu garantēto tiesību nav. Tas, kas rakstīts likumā, neattiecas uz Lembergu, varbūt uz pārējiem attiecas," tiesu kritizēt turpināja Ventspils mērs.

"Man neļauj liecināt, ik pēc 10 minūtēm lec kājās prokurors. Kad es stāstu to, ko viņš negrib dzirdēt, tad viņš saka, ka es novilcinu laiku. Tiesa viņam piekrīt, un tā visu laiku. Man traucē, neļauj runāt, lai mani izsistu no līdzsvara," apgalvoja šajā lietā apsūdzētais.

"Ja jūs man jautājat, tad es neesmu neko pabeidzis liecināt. Biju spiests saīsināt savas liecības. Man kategoriski saka, ka es drīkstu liecināt tikai par apsūdzību un tikai to notikumu interpretācijā, kāda ir prokuroriem. Savu faktoloģiju un notikumu attīstību es izklāstīt nedrīkstu," turpināja Ventspils mērs.

"Ja rīt būs spriedums, es nebrīnīšos, jo tikpat labi, es tā saprotu, tiesa var paziņot: viss, liecības pabeigtas, nekādi lūgumi netiek ieņemti, debates nav vajadzīgas un mums viss ir skaidrs," pieļāva Ventspils mērs.

Rīgas apgabaltiesā pirmdien notikušajā tiesas sēdē noslēdzās Lemberga liecību uzklausīšana.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 27.septembrī plkst.12.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Anita 27.09.2017, 10:18:44

    Vai tad 10 gadu garumā nav diezgan runāts , bet ja spriedums būs , nu tad paldies tiesai par to , jo cik ilgi var vilkt garumā?

  • -3
    keda 27.09.2017, 12:41:26

    Un pēc tam viena no pusēm to noteikti pārsūdzēs un ies viss tālāk...

  • 0
    Novadnieks 27.09.2017, 12:51:15

    Pārāk nesaceries ,kundzīt,uz taisnīgu spriedumu.jo mūsu valstī par viņa pastrādātiem noziegumiem adekvāts sods nemaz nav iespējams.Vai tad nezini, ka nāves sods ir atcelts?
    Nemaz nebrīnītos,ja šamējo vispār attaisnotu,jo, vai viņš pirmais,kurš uzspļauj uz likumiem.Un kur tad vēl tās "lakstīgalas",kuras tiek dēvētas par advokātiem.Tie par attiecīgu samaksu pierādīs ka sūds ir apelsīns,un gļēvā tiesa tik rokas noplātīs.
    Kaut nu manis rakstītais izrādītos tāda fantāzija,un tam cilvēkam vismaz 10 gadi būtu jāpavada aiz restēm.
    Gribu piebilst,ka likumā vajadzētu iestrādāt tādu normu,kā "bez tiesībām uz apžēlošanu un pirmstermiņa atbrīvošanu",jo citādi simts punkti var iedot, ka šitādi frukti jau nu "ļoti labi" būs uzvedušies. cietumā.

  • -3
    Minkāns 27.09.2017, 12:52:58

    Pilnīgi piekrītu!!! Un prieks par to, ka vismaz tie, kam ir nauda, spēj papurināt šo mūsu sadirsto tieslietu sistēmu.

  • 0
    Lelle 28.09.2018, 11:51:26

    Likumu nezināšana neatbrīvo no soda......,bet bieži vien likumu zināšana atbrīvo no soda.
    Tas ūsainais Huseins un jūsu barvedis Lamburga kungs ir ļoti gudrs vīrs.
    Žetons viņam par to un mana apbrīna!

  • -1
    Minkāns 27.09.2017, 12:54:54

    Mans komentārs domāts tulīt pēc kedas.

  • 0
    Novadnieks 27.09.2017, 13:12:46

    Tā tevis pieminētā sad..stā tiesu sistēma ir radusies tādu vēlētāju izdarītās regulārās izvēles rezultātā,kāds esi tu.Kurš tad pieļauj tai sistēmai tādai būt,ja ne parlaments,valdība,kuri ir izauklējuši visāda ranga noziedzniekus,kuri ļoti omulīgi jūtas gan domes atbildīgākā postenī,gan daudzos citos augstos amatos.

  • -4
    Latvija pāri visām! 28.09.2017, 11:36:28

    Domāju, ka Aiviņš jau nav stulbs lai ar viņa resursiem sēdētu cietumā notiesājoša sprieduma gadījumā.
    Pasaule ir plaša.
    Drīzāk gan viņu attaisnos un vēl kompensāciju izmaksās - kā to prasītu visas šīs valstes pastāvēšanas iekšējā hm, loģika...

  • 0
    Novadnieks 28.09.2017, 16:14:41

    Viņam tik tiešām traucēja vai viņam tā likās?Vai tiesas sēdēs piedalās psihiatrs?

  • 0
    karlito 28.09.2017, 21:29:59

    Grūti būt moceklim!

  • 0
    Ivars Jansons 27.09.2018, 22:03:33

    Cik ta maksā tāds pieklājīgi pabaidošs spriedums???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: