Augusta otrajā pusē Bērnu sociālās aprūpes centra audzēkņi pirms jaunā mācību gada sākuma turpināja izmantot iespējas doties ceļojumos, šoreiz uz Zviedriju.

Bērnu sociālās aprūpes centrs jau vairāk kā divdesmit gadus sadarbojas ar Zviedrijas labdarības organizāciju “Gnosjö Hjälper” (tulk. – Gnosjo Palīdz). Reizi gadā audzēkņu grupa kopā ar pedagogiem dodas uz Gnosjo, lai tiktos ar saviem “zviedru krustvecākiem”, kā arī piedalītos dažādos izklaides pasākumos. Šogad kopā ar bērnu aprūpes centra vadītāju Mārīti Laipnieci un audzinātāju Veroniku Tropiņu uz Zviedriju devās 5 audzēkņi. Visi bērni Zviedrijā bija pirmo reizi. Kopā ar Ventspils bērniem braucienā piedalījās arī bērnu namu audzēkņi no Liepājas, Strazdes, Jūrmalas, Jelgavas un Irlavas.

Bērniem bija iespēja tikties ar “Gnosjo Palīdz” organizācijas pārstāvjiem, redzēt un saprast, kā brīvprātīgā darba veicēji strādā, lai nodrošinātu palīdzību bērnu iestādēm un sociālās aprūpes namiem Latvijā, Lietuvā, Ukrainā un Rumānijā.

Ceļojuma laikā kontaktēties ar “zviedru krustvecākiem” palīdzēja Zviedrijā dzīvojošie latvieši. Bijušais Ventspils bērnu sociālās aprūpes centra audzēknis Kaspars, kurš jau vairākus gadus dzīvo, strādā un ir nodibinājis ģimeni Zviedrijā, visu nedēļu bija kopā ar audzēkņu grupu.

Otrs ceļojums no 24. līdz 26. augustam ar prāmi “Romantika” bija organizācijas “Saules bērni” dāvana bērnu nama 25 gadu jubilejā. Šajā ceļojumā kopā ar sociālo pedagogu Ilzi Upneri un sociālo darbinieku Jolantu Vavilovu devās 6 audzēkņi.

No ceļojuma bērni atgriezās priecīgi, atpūtušies un uzkrājuši spēkus jaunajam mācību gadam.

Bērnu sociālās aprūpes centrā ,,Selga” dzīvo 23 bērni, kuriem ik dienu, tiek nodrošināta sociālā aprūpe un rehabilitācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: