Sestdien, 26. augustā plkst. 21 Staldzenes stāvkrasta pludmalē notiks „Senās uguns nakts” – tiks iedegti ugunskuri, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm un atvadīšanos no vasaras.

Pasākumā uzstāsies dziesminieks Varis Vētra un jauktais koris „Līvzeme”, vadītāja Astra Plostniece.

Aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra uzstāsies ar savām oriģināldziesmām, kas spēj aizkustināt ikvienu, savukārt jauktais koris „Līvzeme” izpildīs tautasdziesmas, aicinot pievienoties arī pasākuma apmeklētājus. Senās uguns nakts ir jūras krastā, dzīvas uguns gaismā pavadīts vakars, malkojot tēju un dziedot līdzi mīļākajām dziesmām. Arī šogad Senās uguns nakti papildinās īpašs mākslas darbs - mākslinieka Zigmunda Viļņa veidotā uguns skulptūra, kas tiks iededzināta pasākuma laikā par godu senajām ugunīm.

Senās ugunis tika kurtas jau vikingu laikā. Senajos un viduslaikos jūras krastā aizdegtas ugunis izmantoja, lai parādītu jūrniekiem ceļu uz drošu ostu vai piekrasti. Mūsdienās Baltijas jūras krastā ugunskuri augusta beigās tiek aizdegti, lai parādītu piejūras tautas vienotību un atgādinātu par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu. Tiek dota zīme par to, ka mēs rūpējamies gan par jūru, gan dabu, un gadu tūkstošiem pastāvējusī saikne ar jūru nav zudusi. Ugunis tiek aizdegtas arī par tiem, kas uz mūžiem palikuši jūras klēpī.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi sveces un iedegt tās kopā ar citiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: