Bērnu pilsētiņā laukumā, kur šopavasar tika uzklāts triecienabsorbējošais gumijas segums un uzstādītas īpašas šūpoles cilvēkiem ratiņkrēslā, uzlīmētas papildus norādes Personām ar kustību traucējumiem, lai tieši norādītu, kādam nolūkam šīs šūpoles paredzētas.

Neskaitot abas bērnu pilsētiņas, Ventspilī kopā ir 36 bērnu rotaļu laukumi, kas izvietoti parkos, skvēros, pludmalē, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos un citviet, bet diemžēl ir vērojams, ka bērni un vecāki neievēro norādes, kādiem mērķiem rotaļu iekārtas paredzētas. Arī Bērnu pilsētiņas šūpoles cilvēkiem ratiņkrēslā izmanto bērni, kuriem nav invaliditātes, tās strauji šūpojot.

Bērnu pilsētiņas apmeklētāji tiek aicināti būt atbildīgiem un aizrādīt bērniem, kuri lieto šīs šūpoles nepamatoti. Iekārta īpaši paredzēta izmantošanai ratiņkrēsliem un ikdienā nav paredzēts to lietot citiem mērķiem. Šādas šūpoles pilsētā pagaidām ir tikai vienas un, nepareizi lietojot, tās var tikt bojātas. Bērnu pilsētiņā pieejamas vēl astoņas šūpoles un ap 30 dažādu rotaļu iekārtu. Bērniem ir iespēja lietot jebkuras no tām, turpretī bērniem ratiņkrēslā Bērnu pilsētiņā pagaidām pieejamas tikai divas rotaļu iekārtas.

Šīs ir pirmās šāda veida šūpoles bērniem ar kustību traucējumiem. Lai šūpotos, jāatver norobežojums un jāuzstumj ratiņkrēsls ar bērnu uz platformas. Bērns atkarībā no savām spējām var šūpoties vai nu pats, vai izmantot apkārtējo palīdzību. Šajā laukuma daļā arī jau no Bērnu pilsētiņas pirmsākumiem uzstādīta rotaļu iekārta, kurā iespējams iebraukt ar ratiņkrēslu un spēlēties tās nodalījumos.

Komunālā pārvalde aicina Bērnu pilsētiņas mazo apmeklētāju vecākus būt saprotošiem un pastāstīt saviem bērniem, ka mūsu apkārtnē dzīvo arī cilvēki ar īpašām vajadzībām, kamēr pārējiem bērniem dota iespēja kāpelēt, nolaisties no slīdkalniņa, griezties karuseļos un skraidīt dažādos laukumiņos. Bērniem ar kustību traucējumiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos, šī iespēja ir ierobežota, tādēļ pret uzstādītajām šūpolēm jāizturas ar saudzību.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    X5 03.08.2017, 19:07:46

    Man tik 1 jautajums-kaa tais šūpolēs var tikt iekšā ar ratinkreslu ???Tiesaam var iebraukt?

  • -3
    X5 03.08.2017, 19:07:47

    Man tik 1 jautajums-kaa tais šūpolēs var tikt iekšā ar ratinkreslu ???Tiesaam var iebraukt?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 04.08.2017, 11:36:01

    Kā jau rakstā minēts - tas tiešām ir iespējams un persona ratiņkrēslā to var izdarīt pašrocīgi, bez apkārtējo cilvēku palīdzības, arī šūpoles iešūpot ir iespējams pavelkot auklu. Lai šūpotos, jāatver norobežojums un jāuzstumj vai pašrocīgi jāiebrauc ratiņkrēsls uz platformas. Bērns atkarībā no savām spējām var šūpoties vai nu pats, vai izmantot apkārtējo palīdzību. Šūpoles izveidotas tā, lai šūpošanās būtu ērta un tiešām sniegtu neizsakāmu un līdz šim nepieredzētu prieku cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos. Ratiņkrēslu šūpoles uzstādītas ar mērķi šūpoties ne tikai bērniem ratiņkrēslos, bet arī visu vecumu cilvēku grupām, lai iespēja šūpoties būtu arī pieaugušajiem, kuri nekad iepriekš nav šūpojušies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: