Ventspils IKT pilotprojektu programmas ietvaros SIA "MAZZY" saņēmis Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu projekta „Ēku monitorings un resursu attālināta uzskaite – sadalīšana” realizēšanai.

Izmantojot uzņēmuma pieredzi, elektronikas produktu bāzi un risinājuma patentu, SIA „MAZZY” plāno radīt produktu daudzdzīvokļu māju un biroju individuālai energoresursu patēriņa uzskaitei, sadalei un vides kvalitātes monitoringam. Tāds risinājums, kas ļautu aprīkot esošās daudzdzīvokļu mājas ar temperatūras, mitruma, energoresursu patēriņa uzskaites u.c. sensoriem, neizbūvējot jaunus elektrotīklus un neveicot mājas renovāciju, šobrīd neeksistē. Risinājums sastāvēs no radiosensoriem, mērītājiem un projekta ietvaros izstrādātas programmatūras, kas dos iespēju iedzīvotājam tiešsaistē sekot līdzi dzīvesvietas mikroklimatam, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņam. Risinājums būs tieši orientēts uz projekta attīstāmo jomu - vieda vide, kā arī netieši – vieda pilsētvide.

Projekts tieši veicinās Ventspils pilsētas pašvaldības SIA “Ventspils Siltums” sniegto pakalpojumu pilnveidošanu, jo izstrādāto risinājumu paredzēts pilota režīmā izvietot Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Risinājums ļaus darbībā notestēt un pielāgot individuālās siltumuzskaites modeli, kā arī dos priekšstatu, kā ieviestas Eiropas Savienības (ES) direktīvu prasības par individuālās energopatēriņa uzskaites nodrošināšanu centralizētās siltumapgādes sistēmu klientiem.

SIA „MAZZY” piedāvā risinājumus energoresursu un gaisa kvalitātes parametru attālinātam monitoringam. Uzņēmuma izstrādātā programmatūra apstrādā un analizē saņemto skaitītāju un sensoru datus, nodrošinot iespēju veikt individuālus aprēķinus piegādāto resursu patēriņa sadalīšanai, resursu apgādes tīkla stāvokļa uzraudzībai un citas uz klientu vajadzībām balstītas funkcijas.

Projekta iesniegšanas brīdī SIA „MAZZY” tehnoloģiju produkti ir uzstādīti vairāk kā 10 000 daudzdzīvokļu mājās un individuālajās mājsaimniecībās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pēc IKT projekta realizācijas uzņēmums plāno turpināt darboties Ventspilī un saglabāt vai palielināt esošo darbinieku skaitu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Cuca 11.07.2017, 13:50:36

    https://www.geniushub.co.uk/

    Kāpēc jārada tas, kas jau ir radīts? Vajag tik pameklēt.

  • 0
    Olegs Zakovs 11.07.2017, 16:40:52

    Ta pat, ka Fibaro un daudz kas cits.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: