Ventspilniece Lauma Grīva turpina pakaļdzīšanos pasaules čempionāta normatīvam, šoreiz sacensībās Zviedrijas pilsētā Gēteborgā sasniedzot sezonas rekordu, taču kvalifikācijai nepieciešamo rezultātu vēl nesasniedzot.

Trešajā mēģinājumā viņas lēciens bija 6,58 m tāls (ieskaitīts tika vēl tikai viens piegājiens 6,39), kas ļāva izcīnīt trešo vietu. Vistālāk – 6,67 m – aizlēca mājiniece Hadi Sanja, bet vēl trīs centimetrus tuvāk – Eliana Martina no Brazīlijas. Pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvs ir 6,75 m (Laumas personiskais - 6,86), taču iespējams, ka uz Londonu varēs doties arī nedaudz tuvāku lēcienu īpašnieces. Lai dalībnieku skaits būtu pietiekošs, kvalifikāciju sasniegušajām sportistēm pievienosies arī sportistes, kurām tas nav izdevies, bet kuras ir pietiekoši augsti sezonas reitingā. Skaidrs, ka, lai iekļūtu to skaitā, nāksies lēkt tālāk par 6,60 metriem, bet lai to paveiktu, Laumai vēl ir desmit dienas.

Rolands Štrobinders un Ansis Brūns startēja šķēpmešanas sacensībās Lucernā, izcīnot attiecīgi ceturto (80,15m) un sesto (75,16m) vietu un kļūstot par vācieša Johanesa Fetera neticamās metienu sērijas aculieciniekiem. Viņš sāka ar 90,75m, tad rezultātam pielika vēl metru, trešajā piegājienā meta 93,06 m, bet ceturtajā arī 94,44, kļūstot par otro vietu laiku labāko šķēpmetēju pasaulē. Viņš tikai par 4,04 metriem atpaliek no Jana Železnija pasaules rekorda, kas ir 98,48 metri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: