Laika posmā no 5. līdz 11. jūnijam neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ventspilī un Ventspils novadā saņemti 146 izsaukumi, hospitalizēts 81 cietušais, no kuriem septiņi bija bērni. 20 cietušie bija alkohola reibumā, krimināltraumas guva četri cilvēki, viens no cietušajiem miris.

Trīs gadus veca meitenīte kritusi uz grīdas un pēc kritiena nav varējusi pastaigāt. Nogādājot cietušo slimnīcā izrādījās, ka lūzis ciskas kauls. Cietušais bērns tika pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

11 gadus vecs novadnieks gribējis izpeldēties jūrā, bet, brienot ūdenī, sagriezis pēdu uz akmeņiem. Ar grieztu brūci papēdī puika nogādāts slimnīcā. Kāds cits 11 gadus vecs zēns kāpjot pa trepēm paklupis. Ar muskuļu un cīpslu savainojumiem pēdas locītavas līmenī zēns nogādāts slimnīcā.

58 gadus veca kundze vēlējās apliet ziedus savās mājās un pakāpās uz krēsla. Kundze zaudēja līdzsvaru un no krēsla krita, kā rezultātā guva trīskāršu potītes lūzumu. Kundze nogādāta slimnīcā. 45 gadus vecs vīrietis, darbojoties ar slīpmašīnu, nejauši sev traumēja roku un ar vaļēju brūci plaukstā nogādāts slimnīcā.

28 gadus vecai novadniecei, kura brauca ar automašīnu, visai veiksmīgi beidzās sastapšanās ar meža zvēriem. Lai gan auto iebrauca grāvī un apmeta vairākus kūleņus, cietusī no tās izkļuvusi pati saviem spēkiem, izsitot priekšējo vējstiklu, un iedzīvojusies tikai virspusējos ievainojumos.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Antonija 12.06.2017, 20:19:18

    Ļoti gribētu zināt,ko Ventspils slimnīcas ķirurgi uzskata par prioritāti, kaut ko izgriezt, pielabot,vai kaut kādas operācijas arī veic,izņemot apendecītu.Konkrēti problēmas ar kāju pirkstiem,lai nebūtu problēmas Ventspils slimnīcā,visus nosūta uz Strazdiņiem un Gaiļezeru.Tur rindas kārtībā,ja vēl būsi dzīvs un varēsi visu apmaksāt,būsi dzīvotājs.

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 13.06.2017, 16:15:47

    Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ķirurgi strādā atbilstoši specialitātes nolikumam un ķirurģisko slimību ārstēšanas vadlīnijām, prioritāti ārstējot tos pacientus, kuriem ir nepieciešama neatliekama ķirurģiska palīdzība, piemēram, kuņģa zarnu traktu asiņošana, akūts apendicīts, kuņģa perforācija, akūts zarnu nosprostojums, akūta asinsvadu tromboze u.c. saslimšanas. Savukārt, atsevišķos gadījumos, kad ir nepieciešama asinsvadu ķirurga palīdzība (rokas vai kājas artēriju tromboze, trauma), pacienti tiek nosūtīti uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu vai Rīgas Austrumu KUS (Gaiļezers).

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 13.06.2017, 16:15:59

    Medikamentozu un operatīvu terapiju pēc medicīniskām indikācijām veic Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā (piemēram, vazostenona injekcijas, lai paplašinātu asinsvadus vai kājas amputāciju gangrēnas gadījumā). Tiek veiktas arī holecistektomijas, apendektomijas,trūces plastikas operācijas pielietojot laparoskopisko metodi, kā arī citas ķirurģiskas operācijas un manipulācijas pēc medicīniskām indikācijām. Plašāku informāciju iespējams iegūt sagatavotajā rakstā (http://ziemelkurzemesslimnica.lv/lv/informacija/jaunumi/1243-operesanas-iespejas-ventspils-slimnica.html ) vai slimnīcas mājaslapas pakalpojumu cenrādī, kā arī konsultāciju laikā pie speciālistiem.

  • 0
    Antonija 13.06.2017, 19:19:28

    Cik sapratu no Jūsu komentāriem un atrakstīšanos,lai Ventspils slimnīcā nebūtu nepatikšanas,labāk visus sūtīt jo tālāk,jo labāk.Liepāja gan neatsaka.Kur problēma!!

  • 0
    Ena 13.06.2017, 20:42:57

    Liepāja tad laikam ārstē, Ventspils sniedz pakalpojumus par maksu. Vispār, jau ciniski - prasa par iespēju operēt, pretī saņem pakalpojumu cenrādi...

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 14.06.2017, 11:46:53

    Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā operāciju dažādība ir liela un uzskaitīt visa veida operācijas komentāros ir liela apjoma informācija, tādēļ uzskaitījām daļu un devām norādes iepriekš sniegtajā komentārā uz vietām, kur iespējams iepazīties ar plašāku informāciju dažādos avotos. Pakalpojumu cenrādi pieminam, jo tajā nav tikai informācija par cenām, bet tas ir arī uzskatāms avots par pieejamajiem pakalpojumiem, t.sk. operāciju veidiem.

    Neatkarīgi no tā vai tā ir maksas vai Valsts apmaksāta operācija, pacientiem ir noteikts līdzmaksājums, kas ir jāveic izmantojot slimnīcas pakalpojumus. Šāda sistēma ir noteikta ne tikai Ventspils slimnīcā, bet visās ārstniecības iestādēs Latvijā, t.sk. Liepājā.

    Konkrētos gadījumos, ja ir kādas neskaidrības ārstēšanas procesā, lūdzam sazināties ar slimnīcas administrāciju rakstot e-pastā info.slimnica@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63622658, lai situāciju varētu noskaidrot un to izvērtēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: