Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca piesaistījusi vienu no Latvijas vadošajiem bērnu neirologiem – dr. Gunti Rozentālu, kurš mazos pacientus turpmāk konsultēs arī Ventspilī.

Līdz šim vecāki savus bērnus ar neiroloģiskām problēmām veda pamatā uz Rīgu, jo Latvijā bērnu neirologu ir ļoti maz un lielākā daļa šo speciālistu koncentrējas galvaspilsētā. Taču turpmāk bērnus ar neiroloģiskām diagnozēm varēs konsultēt un ārstēt tepat Ventspilī.

Slimnīca ilgi meklēja speciālistu, kas būtu ar mieru regulāri braukt uz Ventspili. Šādu vēlmi izteica arī bērnu vecāki, lai viņiem nebūtu jādodas uz Rīgu, kas prasa lielu laika patēriņu. Ventspils vecāku vēlme ir izpildīta. Dr. Guntis Rozentāls ir Latvijā zināms augsti kvalificēts un pieredzējis speciālists – viņš ir arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu neiroloģijas virsārsts un Latvijas Bērnu neirologu asociācijas vadītājs.

Slimnīcas Pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola bērnu vecākus aicina konsultēties ar savu ģimenes ārstu par vizītes nepieciešamību pie neirologa. Piemēram, bērnam ar nelieliem tonusiem var palīdzēt arī ģimenes ārsts, pie neirologa vajadzētu doties ar nopietnākām neiroloģiskām diagnozēm.

Bērnu neirologs diagnosticē un ārstē slimības, ko izraisa centrālās un perifērās nervu sistēmas bojājumi, kā arī novērtē bērna fizisko un garīgo attīstību. Neirologs palīdzēs, ja bērnam vērojami neirotiski stāvokļi, miega traucējumi, piemīt uzmanības deficīta vai hiperaktivitātes sindroms, ir mācīšanās traucējumi, patoloģiskas lēkmes, galvassāpes un reiboņi.

Ozola par gaidāmo sadarbību ir gandarīta un cer, ka dr. Rozentāls nepieciešamības gadījumā klātienē pakonsultēs arī kādu bērnu nodaļā. Dr. Rozentāls arī līdz šim vienmēr bijis atsaucīgs un telefoniski sniedzis padomus Ventspils slimnīcas bērnu veselības aprūpē.

Plānots, ka vasarā speciālists brauks konsultēt reizi mēnesī, bet no rudens – divas reizes mēnesī. Ar dr. Rozentālu iecerēts izvērst arī plašāku sadarbību, tostarp viņš varētu apmācīt vienu no Ventspils slimnīcas rezidentiem, lai nākotnē mūsu pilsētā būtu pastāvīgs bērnu neirologs, nākotnes plānus atklāj Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Juris Lācis.

Šobrīd bērnus var pierakstīt uz pirmo konsultāciju 7. jūnijā, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665. Pagaidām konsultācijas būs tikai par maksu, taču slimnīcas vadība tuvākajā laikā risinās sarunas ar Nacionālo veselības dienestu, lai bērnu neirologa konsultācijām tiktu piešķirts valsts finansējums un turpmāk tas būtu valsts apmaksāts veselības aprūpes pakalpojums.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Valdis Valdis 01.06.2017, 02:34:38

    NU PALDIES VENTSPILS SLIMNĪCA,KA PAR MAKSU ir sarunājuši bērnu speciālistu,attopieties par ko maksājam nodokļus,primāri par bezmaksas medicīnu bērniem !!!! labāk braukšu kā braucis uz Rīgu kur bērnu klīniskajā slimnīcā šis viss ir bezmaksas!!! piedodiet ,bet līdz šim par dr.Rozentālu nekas labs vēl nebija dzirdēts.

  • 0
    No malas 01.06.2017, 06:01:09

    Ja ceļš uz Rīgu un atpakaļ ir par velti,tad jau var vadāt...
    Un kur vēl tā lielpilsētas burzma.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 01.06.2017, 15:17:35

    „Ventspils-Mazulim draudzīga pilsēta” programmas ietvaros, tika izsludinātas divas aptaujas, lai noskaidrotu iedzīvotāju vēlmes dažādos aspektos pilsētvides uzlabošanas pasākumiem, starp kuriem tika iekļauti jautājumi arī par veselības aprūpi. No iedzīvotāju puses saņēmām ieteikumus bērnu neirologa piesaistei. Šādi ieteikumi ir saņemti arī no iedzīvotājiem, kuri vērsušies slimnīcā pēc palīdzības. Šobrīd ir rasta iespēja piesaistīt šādu speciālistu, piedāvājot pakalpojumu par maksu. Kā rakstā minam, tad aktīvi tiek strādāts pie tā, lai šis pakalpojums būtu pieejams arī par valsts līdzekļiem.

  • 0
    Ventiņheiteris2 01.06.2017, 17:15:42

    Jāpiekrīt - aizbraucot no Vergpils uz Rīgu tiešām šķiet, ka tā ir "lielpilsētas burzma"... Bet padzīvojot saproti, ka tā ir normāla, funkcionējoša pilsēta, nevis ar puķēm un govīm izrotāts "filmēšanas paviljons" pilsētas mērogā ar dažiem statistiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: