26.maijā plkst. 13.00 Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) rīko Latvijas enerģētikai, transporta drošībai un attiecībām ar Krieviju veltītu diskusiju, kurā Saeimas frakciju deputāti tiksies ar sabiedrību un diskutēs par Latvijai aktuālo. Diskusija notiks Ventspils Augstskolā, Inženieru ielā 101.

Enerģētika un tranzīts ir nozares, kas lielā mērā ietekmē Latvijas ekonomisko izaugsmi. Latvijas enerģētikas nozare šobrīd saskaras ar vairākiem nopietniem izaicinājumiem – nepieciešamību uzlabot enerģijas ražošanu un transporta infrastruktūras kvalitāti, Nord Stream 2 projekta būvniecības perspektīvas u.c.

Šobrīd Ekonomikas ministrija ir izveidojusi Enerģētikas stratēģiju 2030, kas ietver konkrētus pasākumus enerģētikas infrastruktūras projektu un enerģijas pašnodrošinājuma veicināšanai. Ventspilij kā ostas pilsētai ir sevišķi svarīga arī tranzīta nozares attīstība. Tiks diskutēts par Latvijas vietu enerģētikas tirgū, mūsu pašpietiekamību un atkarību no Krievijas resursiem, Nord Stream 2 projekta ieguvumiem un izaicinājumiem, kā arī tranzīta attīstības perspektīvām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: