Ventspils futbolisti piedzīvojuši otro zaudējumu sezonā, turklāt atkal piekāpjoties jelgavniekiem, kuri vienīgos vārtus mačā guva kuriozā veidā.

Pirmā apļa mačā Jelgava 2. pamatskolas laukumā guva divus ātrus vārtus un galu galā svinēja uzvaru 2:1, bet mačā Jelgavā rezultāts tika atklāts vien pirmā puslaika beigās. Līdz tam laukumā risinājās līdzīga cīņa, un varēja pat teikt, ka bumbas kontrole piederēja ventspilniekiem.

Kādā no Jelgavas pretuzbrukumiem izklupienā labi nospēlēja Rašids Obuobu, sitot bumbu aiz sānu līnijas, kas nozīmēja, ka darbiņš būs Latvijas labākajam autu speciālistam Mārcim Ošam. Ošs meta bumbu vārtsarga laukumā, kur par to cīnījās trīs spēlētāji, bet neviens no viņiem to tā arī neskāra. Bumba negaidīti izlēca vārtsarga Maksima Uvarenko priekšā, bet pēc tam starp kājām arī nonāca vārtos... Ja pēc auta bumbu neskartu neviens laukuma spēlētājs, šāds vārtu guvums netiktu skaitīts, taču, pirms šķērsot līniju, tā pieskārās Uvarenko kājai – tāpēc 0:1...

Otrajā puslaikā Ventspils uzbruka daudz un arī izveidoja momentus, no kuriem labākais bija Tosinam Aijegunam, taču nigērietis no metriem 12 sita garām vārtiem. Diemžēl otrais zaudējums jelgavniekiem šajā sezonā, bet kopumā neveiksmju sērija izaugusi jau līdz sešiem mačiem.

«Bijām spiesti izmainīt shēmu pirmām kārtām mūsu flanga spēlētāju traumu dēļ – Boranijaševiča un Vasjkova. Tomēr ne jau taktiskās izmaiņas noveda pie zaudējuma. Pirmām kārtām mēs ielaidām dumjus vārtus, bet pēc tam centāmies izlabot situāciju, mums bija labi momenti, tomēr kopumā nenospēlējām tik labi, lai uzvarētu. Tagad svarīgi parādīt raksturu. Tas attiecas uz visiem: gan komandu, gan treneru štābu. Veiksim kārtīgu analīzi, izdarīsim secinājumus un iesim tālāk,» pēc mača atzina Pols Ašvorts.

Ar 14 punktiem Ventspils pēc desmit mačiem joprojām ieņem piekto vietu, taču nu jau par vairāk nekā uzvaras tiesu atpaliek ne tikai no līdera Spartaka (21 punkts), bet arī trijnieka. Trešajā vietā ar 18 punktiem šobrīd atrodas Jelgava, otrajā vieta ar 19 – Liepāja/Mogo. Par diviem punktiem vairāk ir Riga FC, bet tikai punktu aiz Ventspils atrodas RFS. Tātad secinājumi nepieciešami jau tagad un uzreiz, jo iešanu uz priekšu atlikt vairs nedrīkst. Nākamo spēli ventspilnieki aizvadīs 2. jūnijā, kad savā laukumā uzņema Babīte/Dinamo futbolistus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: