Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ventspilī un Ventspils novadā laika posmā no 1. līdz 7. maijam izpildīti 139 izsaukumi un hospitalizēti 82 cilvēki, bet mediķu palīdzība bija vajadzīga arī kādai sievietei, kurai bija sākušās dzemdības.

Nedēļas laikā tika konstatētas trīs krimināltraumas, turklāt visi trīs pacienti bija alkohola reibumā, bet kopumā šādi cietušie bijuši 27.

Pilsētā gadu veca meitenīte, izkrītot no ratiņiem, nokritusi pa kāpnēm un guvusi galvas sasitumu. Meitenīte nogādāta ārstniecības iestādē. Kāda cita 7 mēnešus veca mazulīte, sēžot mammai klēpī, ar roku aizķēra zupas bļodu un guva nelielus apdegumus. No hospitalizēšanas vecāki atteicās.
33 gadus vecs vīrietis, strādājot pagalmā, neveikli pagriezis kāju un ar kājas lūzumu nogādāts slimnīcā, bet kādam 49 gadus vecam novadniekam dejas beigušās ar kājas samežģījumu, un arī šis cietušais arī nogādāts slimnīcā.
48 gadus vecs vīrietis, pārvietojoties ar velosipēdu pa pilsētu, pirms krustojuma strauji bremzējis ar kāju un guvis kājas samežģījumu. Cietušais nogādāts slimnīcā.
Kāda 77 gadus veca kundze savā dzīvoklī, ejot uz virtuvi, pakritusi un nav spējusi piecelties. Sievietes kaimiņiene, dzirdot kundzes kliedzienus, izsaukusi medicīnisko palīdzību, bet mediķi nevarēja iekļūt dzīvoklī, jo durvis bija aizslēgtas. Tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri pie kundzes dzīvoklī iekļuva caur logu un atvēra durvis mediķiem. Kundzei konstatēti asinsrites traucējumi un viņa nogādāta ārstniecības iestādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: