Svētdien plkst. 11 Piedzīvojumu parkā tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma sezona un velosezona, bet pasākuma galvenais notikums tradicionāli būs krāšņais velobrauciens, kam šogad dots moto Ieripo vasarā!. 

Kā parasti, ieripošana vasarā būs iespējama divās trasēs – īsākā un garākā. Bērnu distancē (2,1 km) starts tiks dots Piedzīvojumu parkā, kurā braucēji arī atgriezīsies, izmetuši līkumu pa Saules, Pionieru, Ganību un Krustkalna ielu. Garajā trasē (8,6 km) brauciena dalībnieki brauks pa Saules ielu, Lielo prospektu, Kroņu, Loču, K. Valdemāra, Ostas, Prāmju, Kuldīgas, Ganību un Krustkalna ielu, bet tāpat startēs un finišēs Piedzīvojumu parkā. Mazos velobraucējus un gan jau ne tikai viņus uzmundrinās jautra mūzika un sagaidīs Bitīte, Mārīte un Teliņi. Katrs brauciena dalībnieks pēc finiša saņems īpašu sertifikātu un uzlīmi, kā arī visi tiks cienāti ar spēka putru. Lai velobrauciena starts visiem būtu drošs un ērts, dalībnieki pēc brīvprātības principa tiks sadalīti četros koridoros. Katrs koridors būs norobežots, un tajos atbildīgie organizatori koordinēs dalībnieku stāšanos startam. Brauciena organizatori atgādina, ka likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam, braucot ar velosipēdu, ķivere ir obligāta, un iesaka par tām parūpēties arī pārējiem brauciena dalībniekiem.

Šis velobrauciens gan nekādā gadījumā nebūs sacensības, jo galvenais būs labi pavadīt laiku un patīkamā noskaņojumā atklāt vasaras tūrisma sezonu un velosezonu. Patiesībā tā vairāk būs modes skate, jo velobrauciena dalībnieki aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu, protams, vadoties pēc pasākuma moto – tātad sarūpēt kaut ko tiešām vasarīgu. Kā jau ierasts, interesantāko noformējumu īpašnieki saņems pārsteiguma balvas. Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās, taču ir bijuši gadījumi, kad balvu saņēmēju bijis arī vairāk – viss atkarīgs no jūsu izdomas un noformējuma pasniegšanas veida! Pēdējos gados velobraucienā piedalās ap 3000 pedāļminēju, tā ka konkurence būs liela un, lai tiktu pie kādas balvas, būs tiešām jāpacenšas. Apbalvošana šoreiz notiks uz improvizētas skatuves, kur risināsies vēl viens svarīgs notikums – loterija, kuras galvenā balva būs velosipēds.

Protams, svētki tiks svinēti ne tikai Ventspils ielās, bet arī Piedzīvojumu parkā, kurā darbosies visas atrakcijas un pasākuma laikā tiks atklātas arī divas jaunas piepūšamās atrakcijas bērniem: Kuģis un Osta. Bērnu velobrauciena dalībniekiem būs iespējams bez maksas apmeklēt vienu no Piedzīvojumu parka atrakcijām, bet būs arī citas izklaides. Piemēram, visas dienas garumā darbosies Veselības aleja, kur instruktoru vadībā tiks dota iespēja izmēģināt dažādus trenažierus – velotrenažierus, skrejceliņus un eliptiskos trenažierus. Par jautru noskaņojumu ikvienam rūpēsies Ventspils Mūzikas vidusskolas sitamo instrumentu grupa, pasaku tēli ar bērnu izklaides programmu un grupa Galaktika. Pasākuma laikā darbosies izbraukuma Ventu banka.

Pasākums organizēts ar ES projekta Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī atbalstu.

Tūrisma un velosezonas atklāšana

  • Plkst. 10.15 startē velobrauciens bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Distance 2,1 km
  • Plkst. 10.40–11.20 interaktīva izrāde bērniem
  • Plkst. 10.55 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja uzruna
  • Plkst. 11.00 starts velobraucienam bungu ritmos. Distance 8,6 km
  • Plkst. 11.20–12.00 sertifikātu un uzlīmju saņemšana. Spēka putras baudīšana
  • Plkst. 11.20–12.00 rotaļprogramma kopā ar izrādes pasaku tēliem, Bitīti, Mārīti un Teliņiem
  • Plkst. 11.20–13.30 Veselības aleja – velotrenažieri, skrejceliņi un eliptiskie trenažieri
  • Plkst. 11.30–12.00 muzicē grupa Galaktika
  • Plkst. 12.00–12.10 jauno atrakciju Kuģis un Osta atklāšana
  • Plkst. 12.10–12.30 velobrauciena nomināciju apbalvošana un galvenās balvas izloze
  • Plkst. 12.30–13.30 muzicē grupa Galaktika

Vasaras sezonu atklājam ar svētkiem

Guntis Blumbergs, Ventspils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks

– Ar īpašu velobraucienu vasaras tūrisma sezonu un velosezonu atklāsim septīto reizi. Šajā laikā jau izveidojušās savas tradīcijas, no kurām visjaukākā ir īpašie braucēju tērpi un velosipēdu noformējums, par ko cilvēki tiešām domā arvien nopietnāk. Ir patīkami izbraukt pilsētas ielās tādā kuplā pulkā, tā ir fantastiska kopības izjūta, bet ir vēl patīkamāk, ja brauciens ir tik krāšņs. Ikdienā netrūkst velobraucēju, kas brauc visu gadu, tāpēc šim sezonas atklāšanas braucienam tomēr jābūt kaut kam īpašam – svētkiem! Un paldies braucējiem, kuri par to tiešām arī parūpējas!

Kā zināms, veloceliņu kopgarums Ventspilī ir 50 km un katru gadu tas arvien pieaug, tāpat kā braucēju ielās kļūst arvien vairāk. Pagājušajā gadā atklājām veloceliņu pie Būšnieku ezera – līdz laivu stacijai –, bet šogad tiks izbūvēta arī otra puse, tā ka būs iespējams apbraukt apkārt ezeram tieši gar krastu.

Gribētu aicināt ventspilniekus arī uz citiem šī pavasara un vasaras pasākumiem. Piemēram, 20. maijā atklāsim pludmales volejbola stadionu, kurā notiks Latvijas čempionāta pirmais posms. Dalību tajā jau ir apsolījis viens no pasaulē labākajiem duetiem – Samoilovs un Šmēdiņš –, kā arī citi Latvijas līderi, tā ka būs nopietnas un interesantas cīņas. Jau 23. maijā atklāsim rekonstruēto Pārventas sporta kompleksa futbola laukumu, kam sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju ne tikai nomainīts segums, bet arī uzlabots apgaismojums un veikti labiekārtošanas darbi. 3. jūnijā ventspilnieki aicināti apmeklēt olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas balvas izcīņu šķēpmešanā. Tās būs starptautiskas sacensības, un tajās varēsim redzēt vairākus augstas klases sportistus. 18. jūnijā notiks jau otrais Piedzīvojumu parka maratons, Vislatvijas nūjošanas festivāls šoreiz risināsies agrāk nekā ierasts – 22. jūlijā –, kad tomēr varētu būt siltāks laiks, bet jūlija beigās tradicionāli būs Ghetto Games festivāls.

Edijs: – Ar riteni faktiski braucu katru dienu. Visbiežāk uz skolu, bet ne tikai. Man patīk braukt ar riteni, tāpēc ar to dodos visur, kur man nepieciešams. Tādos tālos braucienos gan nedodos, bet dažkārt aizbraucu, piemēram, līdz Būšnieku ezeram. Ventspilī ar riteni pārvietoties ir ērti, un es pat nezinu, ko vēl varētu uzlabot. Piedalīšos arī sezonas uzsākšanas braucienā, bet nezinu, vai kaut kā īpaši noformēšu riteni. Man galvenais ir piedalīties.

Linda: – Ar riteni pārvietoties ir ērtāk un ātrāk, tāpēc ar to braucu gan uz darbu, gan visur citur, kur nu vajag. Tas man ir gan transporta, gan izklaides līdzeklis, jo mēdzu arī vienkārši pabraukāties. Draugs nopirka skrituļslidas, tad viņš brauc ar tām, bet es ar riteni. Labi, ka veloceliņi ir ne tikai centrā, bet arī citur, tā ka var tā kārtīgi izbraukāties. Piedalīsimies velosezonas atklāšanas braucienā, kas man būs pirmais, un gan jau arī padomāsim par interesantāku noformējumu.

Andris: – Esmu pastnieks, un velosipēds man ir nepieciešams darbā, tā ka ar to braucu katru dienu. Taču daudz braukāju arī ārpus darba, sevišķi, kad sākas siltā sezona. Mēs abi ar manu kundzīti tad uz riteņiem virsū – un aiziet! Vislabāk patīk tie celiņi pa parkiem, gar kempingu un bānīša sliedēm, bet arī citur braukt ir ļoti ērti. Noteikti brauksim arī velosezonas atklāšanas braucienā, ko darām regulāri. Šoreiz par godu pasaules čempionātam uzvilkšu Latvijas hokeja izlases kreklu.

Anatolijs: – Esmu pensijā un ar velosipēdu braucu katru dienu. Visur, kur nu man pilsētas robežās ir jātiek. Tas ir ļoti ērti, jo bez problēmām var nokļūt visur, kur nepieciešams. Tāpēc arī braucēju ar katru dienu kļūst arvien vairāk, jo tas tiešām ir labs pārvietošanās veids. Sezonas atklāšanas braucienā gan nepiedalīšos, jo tādi pasākumi man īsti nepatīk, turklāt arī ciemos ierodas dēls, bet kopumā ir jauki, ka par velobraucējiem domā. Citām pilsētām ir ko pamācīties.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    еs 12.05.2017, 16:14:32

    Nākotnē noteikti šis pasākums ir jāsadala divās daļās - Ventspils vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā un atsevišķi velosezonas atklāšanas pasākumā.
    Tūristi ir tūristi, bet vietējie ar riteņiem aktivizējušies jau aprīļa otrajā pusē. :)

  • 0
    Sporta pārvalde 13.05.2017, 10:54:35

    Paldies par ieteikumu. Jūsu priekšlikums tiks izvērtēts plānojot nākošā gada pasākumus.

  • 0
    VisitVentspils 13.05.2017, 11:52:45

    Tūrisma informācijas centrs aicina visus interesentus piedalīties Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā 14. maijā Piedzīvojumu parkā. Paldies par ierosinājumu.

  • 0
    Riebīgais 13.05.2017, 17:23:55

    Kādas būs nominācijas,par ko varēs saņemt balvas? Ja tādas vispār būs?

  • 0
    Sporta pārvalde 14.05.2017, 15:44:10

    Pasākuma laikā dalībnieki tika apbalvoti 7 nominācijās:
    Atraktīvākais velobraucējs;
    ​Skaļākais velobraucējs;
    Šarmantākais velobraucējs;
    Neparastākā velosipēda īpašnieks;
    Krāsaināka velosipēda īpašnieks;
    Atraktīvākā komanda;
    Saliedētākā ģimene.

    Izlozes veidā viens laimīgais tika pie galvenās balvas – velosipēda.

  • -4
    Aka 13.05.2018, 07:36:16

    Kur neapmierinātie deputāti Landmaņi, Kristovskis, Korna? Nevienā Ventspils pasākumā! Jums kuna sajūta arī pastāv? Cilvēki tak balsoja par Jums? Jums tikai nauda interesē, ne cilvēki, kopā būšana kaut vienā pasākumā!!!!!!!!!!

  • -3
    Nah Nahs. 13.05.2018, 13:16:56

    Kopā ar atstādināto un viņa līdzdalībniekiem?
    Nezinu,kā justos deputāti,bet pat vienkāršam ierindas ventspilniekam tas nav īpaši patīkami.

  • -3
    Aka 14.05.2018, 07:11:00

    Nah Nahs, stulbāku atrunāšanos nevarējāt izdomāt? Kas Jums traucēja talkā - tur pusdesmit dalībnieku!!!!!!!!
    Vienkārši smieklīgi - bērnudārza līmenis.....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: