Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ventspilī un Ventspils novadā laika posmā no 18 aprīļa līdz 1. maijam saņemti 322 izsaukumi, hospitalizēti 174, no tiem 20 bērni un alkohola reibumā atradās 53 cietušie.

Pilsētā bijušas 10 krimināltraumas, 8 cietušie nogādāti slimnīcā, 2 atteikušies no hospitalizācijas, 3 no cietušajiem atradušies alkohola reibumā.
Dažādas traumas pilsētā guvuši bērni. Kāds 15 gadus vecs zēns, braucot ar velosipēdu, kritis un guvis vaļēju galvas brūci un ceļa sasitumu. Kāds cits 15 gadīgs zēns krītot salauzis potīti, abi zēni nogādāti slimnīcā. 12 gadīgs zēns braucot ar skrituļdēli arī kritis un sasitis galvu, zēnam sniegta medicīniskā palīdzība uz vietas, hospitalizācija nebija nepieciešama. Kāda 13 gadus veca meitene nogādāta slimnīcā ar iespējamu ribu lūzumu, kuru guvusi, krītot un sasitoties pret mēbeļu stūri.
13 gadus vecs zēns nogādāts slimnīcā alkohola reibumā.
Pilsētā gadu vecs zēns, skrienot pa gaiteni, kritis un atsitis galvu pret sienu. Ar vaļēju galvas traumu mazulis nogādāts slimnīcā. Kāds cits viengadnieks Ventspils novadā iedzēra trauku mazgājamo līdzekli - cietušais nogādāts ārstniecības iestādē.
Pilsētā 21 gadus vecs vīrietis krita pa trepēm un guva virspusējus galvas ievainojumus un arī tika nogādāts slimnīcā. Ugunsgrēka laikā pilsētā kāds vīrietis, glābjot no degošas mājas savu sievu, guvis termiskus rokas apdegumus. Vīrietis bijis alkohola reibumā, abi cietušie nogādāti slimnīcā.
Novadā ģimenes konflikts kādam 39 gadus vecam kungam beidzās ar grieztu brūci plaukstā, ko viņš guvis no sasista šķīvja, vīrietis nogādāts slimnīcā. Kāds cits 42 gadus vecs, iereibis novadnieks skaldījis malku, kā rezultātā neuzmanības dēļ iecirtis sev plaukstā. Vīrietis nogādāts ārstniecības iestādē.
77 gadus vecam kungam pilsētā uz sejas uzkritusi malkas pagale, vīrietis nogādāts slimnīcā.
Pilsētā vieglā automašīna ietriekusies kādas mājas žogā, avārijā cieta 2 personas – 69 gadus veca sieviete un 70 gadus vecs vīrietis. Sieviete nav bijusi piesprādzējusies, kā rezultātā triecienā guvusi apakšdelmu lūzumus. Vīrietim, kurš atradās pie stūres, pēc notikušā kļuvis slikti ar sirdi. Abi cietušie nogādāti ārstniecības iestādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: