Šonedēļ ražošanas iekārtas piegādātas uz uzņēmuma AS “Wasserkabel Baltic” inovatīvo apkures sistēmu ražotni Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Pēc mēneša uzņēmums plāno sākt ražošanu.

AS “Wasserkabel Baltic” ir Vācijas izcelsmes uzņēmums, kas Ventspils brīvostas industriālo zonu izvēlējies par inovatīvu apkures sistēmu ražošanas vietu. Ventspilī tiks ražotas un montētas ūdens kapilāru cauruļu plates no polipropilēna granulāta.

Uzņēmums ražotnei nomā telpas no Ventspils brīvostas pārvaldes ēkā ar nosaukumu “Tehnoloģiju centrs”, kas atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Šajā ēkā šī gada februārī darbu sāka arī iepakojumu ražotājs AS “Immer Digital”.

AS “Wasserkabel Baltic” ražotni plāno atklāt maija beigās, dodot darbu 15 cilvēkiem.

Līdz 2021.gadam, piesaistot ES fondu līdzfinansējumu, Ventspils brīvostas pārvalde plāno uzbūvēt vēl trīs jaunas ražošanas ēkas. Pēdējo 15 gadu laikā darbam Ventspils brīvostas industriālajā zonā piesaistīti vairāki desmiti jaunu uzņēmumu un radīts ap 1400 jaunu darbavietu. 70% no rūpniecībā nodarbinātajiem Ventspilī, strādā jaunizveidotajos uzņēmumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: