Lai nodrošinātu bērniem un jauniešiem iespēju iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi, kā arī uzlabot savu finansiālo stāvokli, Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu atbalstīt bērnu un jauniešu nodarbinātību vasaras brīvlaikā.

Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu skolēnu darbam vasaras brīvlaikā trīs dažādās programmās:

Pašvaldības nodarbinātības programma bērniem un jauniešiem no 13 līdz 14 gadiem. Šī programma tiek piedāvāta Ventspils pilsētā deklarētiem bērniem un jauniešiem vecumā no 13 līdz 14 gadiem no šādām sociāli mazaizsargātām ģimenēm:

  • bērniem bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem;
  • bērniem no ģimenēm, kurām ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu;
  • bērniem, kuriem noteikta invaliditāte;
  • bērniem, kuriem ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas;
  • bērniem no daudzbērnu ģimenēm.

Ja darba devēju piedāvātās darba vietas pārsniegs augstāk minēto sociāli mazaizsargāto bērnu un jauniešu iesniegto pieteikumu uz darba vietām skaitu, tad īslaicīgajā nodarbinātībā būs iespējams iesaistīt arī 13-14 gadus vecus skolēnus:

  • kuriem vismaz viens no vecākiem ir pensionārs vai persona ar invaliditāti;
  • kuru vecāku pastāvīgā dzīvesvieta ir ārvalstīs un kuri nodoti aprūpē citai personai, kurai ir tiesības pārstāvēt bērna intereses valsts un pašvaldību iestādēs;
  • bērni un jaunieši, kuri 2016./2017. mācību gadā ir bijuši pilsētas vai valsts mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti.

Pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu darba devējam skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes pusaudžiem. Vecāku iesniegumus dalībai Ventspils pilsētas domes programmai bērniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem varēs iesniegt Sociālajam dienestam laikā no š.g.8.maija līdz š.g.26.maijam.

Nodarbinātības valsts aģentūras programma jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem

Šī programma tiek piedāvāta visiem Ventspilī deklarētajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Pašvaldība piedalās šajā programmā ar 50% līdzfinansējumu no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, tas ir, 190 eiro apmērā.

Pašvaldības nodarbinātības programma jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem

Šo programmu finansēs no Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem. Ventspils pilsētas pašvaldība izglītojamo darba algas izmaksai darba devējiem piešķirs līdzfinansējumu 100 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, t.i., 380 eiro mēnesī.

Jaunieši vecumā no 15 – 20 gadiem dalībai gan NVA, gan pašvaldības nodarbinātības programmā varēs pieteikties NVA mājas lapā sākot ar š.g.8.maiju. 2016.gada vasaras brīvlaikā tika nodrošināta iespēja strādāt 371 Ventspils pilsētā deklarētiem bērniem un jauniešiem vecumā no 13 – 20 gadiem, šim mērķim izlietojot 100 474 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Nauris Pietuhs 26.04.2017, 18:32:43

    ja cilveks ir deklarejies ventspils novada tad vins ventspili pa vasaru darbu dabut nevar ???

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 27.04.2017, 16:38:57

    Labdien! Vasaras nodarbinātības programmā var piedalīties Ventspils pilsētā deklarēti bērni un jaunieši.

  • 0
    Andrejs 26.04.2017, 20:46:16

    Darbu dabūt var - tur nav svarīgi, kur deklarējies. Bet ja grib lai pašvaldība maksā algu, tad jābūt pašvaldības iedzīvotājam.
    Ventspils novads arī rīko iepriekšējos gados skolēnu vasaras darba programmas un tur protams varēja piedalīties tikai novadā deklarētie.

  • 0
    Nif nifs 27.04.2017, 10:45:13

    Šajā nozīmē tomēr skumstu pēc padomjlaikiem, kad arī bērni bez vecuma ierobežojuma vasarās varēja strādāt un savu kapeiciņu nopelnīt. Tagad tas ir tik sarežģīti. Ja tavējais nav pie prioritāriem (t.i.viss vairāk vai mazāk normāli ģimenē), tad ceri vien tālāk. Ne jau naudas trūkums tas būtiskais, bet lai jau bērnībā dabūtu izjust to darba "garšu". Diemžēl, šī laika sabiedrība audzina fiziski slinkus cilvēciņus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: