Pasākuma “Vakara stunda bibliotēkā” ietvaros, Ventspils bibliotēka pateicās saviem lasītājiem par sadarbību un sveica tos, kas 2016. gadā izlasījuši visvairāk grāmatu un žurnālu, kā arī noklausījušies un noskatījušies visvairāk mūzikas un filmu ierakstus.

Katra Ventspils bibliotēkas struktūrvienība – Galvenā, Pārventas, Gāliņciema, Medicīnas un Augstskolas bibliotēkas izvirzīja savus līderus – lasītājus, kuri 2016. gadā bijuši visčaklākie grāmatu lasītāji.

Galvenās bibliotēkas čaklākie daiļliteratūras lasītāji 2016. gadā bija Lilija Magomedova (lasītāja tiek apkalpota mājās) un Solvita Seile, kura atzinās, ka šīs grāmatas nogādā savai mammai, un patiesībā viņa ir čaklā lasītāja.

Periodiku visvairāk lasījusi Zenta Zandberga, bet mūzikas nodaļas cītīgākā apmeklētāja un mūzikas klausītāja 2016. gadā bijusi Māra Klausa, kura atzīst, ka apbrīno, cik ļoti labi ir nokomplektēta Ventspils bibliotēka, cik fantastiska ir mūzikas kolekcija, kurā pieejama ne tikai izcili daudz klasiskā mūzika, bet arī vieglā mūzika, piemēram, pops un roks.

Savukārt zinātnes literatūras dižlasītājs Galvenajā bibliotēkā pērn bijis Valdis Gricmanis.

Gāliņciema bibliotēkas periodikas dižlasītājs aizvadītajā gadā bijis Modris Ģēģers, bet daiļliteratūras cītīgākie lasītāji šajā bibliotēkā 2016. gadā – Gaida Blumberga, Rasma Riekstiņa un Inese Pūlmane.

Ventspils Augstskolas bibliotēka sveica lasītājus dažādās nominācijās. “Students lasītājs” pērn bija Kristīne Podziņa, “Pasniedzējs lasītājs” – Maruta Koha, “Inteliģentais lasītājs” – Rita Sekace.

Savukārt Pārventas bibliotēkas 2016. gada čaklākā periodikas lasītāja bijusi Andra Jātniece, bet daiļliteratūras lasītāji – Baiba Pūpola un Tatjana Balabina. Tāpat šī bibliotēka nominēja labāko daiļliteratūras lasītāju 5.-9. klašu grupā, un tā pērn bijusi Alise Larionova.

Medicīnas bibliotēkas čaklākā lasītāja pagājušajā gadā bijusi Ingrīda Andrupa.

20. aprīlī Bērnu bibliotēkā tika sveikti arī bērni un jaunieši dižlasītāji un čaklākie lasītāji, bet 19. aprīlī pasākuma “Grāmatu direktors” ietvaros Gāliņciema bibliotēka sumināja savus čaklākos lasītājus bērnu un jauniešu grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: