Otro zaudējumu profesionālajā boksā piedzīvojis ventspilnieks Nikolajs Grišuņins, kas Maskavā piekāpās krievu bokserim Žavlonbekam Usmanovam.

Tomēr Nikolaja pārstāvētā komanda Milānas Thunder World turnīra Series of Boxing ietvaros spēja izcīnīt uzvaru, ar 3:2 pārspējot Maskavas vienību Kremlin Bears.

Grišuņina–Usmanova cīņa tika apturēta jau septītajā sekundē, jo kādā no pirmajām cīņas epizodēm mūsu bokserim pārsita pieri. Pēc ārsta apskates tika nolemts cīņu pārtraukt un uzvaru ar tehnisko nokautu piešķirt Usmanovam. Uzreiz gan jāpiebilst, ka Itālijas klubs ar šādu lēmumu nebija apmierināts un cīņas iznākums tika apstrīdēts.

Vairākos Itālijas plašsaziņas līdzekļos tika ziņots, ka krievu bokseris apzināti traumējis Grišuņinu. Ventas Balss sazinājās ar pašu bokseri, lai uzzinātu viņa viedokli par notikušo. «Ārsts, apskatījis manu pieri, nolēma, ka cīņu turpināt nevaru. Rēta bija pārāk liela, un no tās arī ļoti stipri tecēja asinis. Pēc tam tai tika uzliktas 11 šuves. Domāju, ka krievu bokseris uzvarēja negodīgā cīņā, jo vispirms iesita ar cimdu, kas ir atļauts, bet pēc tam tuvcīņā – speciāli ar galvu, kas nav atļauts, tādējādi traumējot mani. Protams, komanda ar šādu iznākumu nebija apmierināta un iesniedza protestu, ka Usmanovs apzināti traumējis mani un uzvara viņam nepienākas, jo panākumu guvis negodīgā cīņā. Tagad jāgaida, ko nolems turnīra organizatori un vadība – varbūt Usmanova uzvara tiks anulēta un tā tiks piešķirta man. Katrā ziņā – dzīvosim redzēsim, tas tagad atkarīgs no organizatoriem. Protams, žēl, ka cīņa tik ātri jau beidzās, jo biju tai labi sagatavojies. Vismaz prieks, ka komanda spēja uzvarēt.»

Tagad Nikolajam piešķirts neliels pārtraukums un viņš atgriezies mājās, kur sagaidīs Ziemassvētkus, bet pēc tam uzreiz atkal dosies atpakaļ uz Itāliju, kur kopā ar komandu gatavosies nākamajām cīņām. Jau šīs nedēļas nogalē Milānas Thunder Itālijā uzņems Kremlin Bears, bet Grišuņins, kaut arī gribētu, nevarētu piedalīties, jo noteikumi paredz obligātu 12 dienu atpūtu starp cīņām. «Katrā ziņā sezona ir gara, priekšā vēl vairākas cīņas, tāpēc vēl būs iespējas tikt pie uzvarām,» noslēgumā piebilda Grišuņins.

Eiropas konferences kopvērtējumā Milānas Thunder ieņem otro vietu, piekāpjoties tikai Parīzes vienībai United. Abām komandām ir pa divām uzvarām un vienam zaudējumam, bet labāki papildrādītāji ir parīziešiem. Trešajā un ceturtajā vietā ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem attiecīgi ir Stambulas komanda un Maskavas Kremlin Bears.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: