Livonijas ordeņa pilī 25.aprīlī, plkst.14:00 tiks parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils pilsētas Domi un Rīgas Stradiņa universitāti. Pēc svinīgās līguma parakstīšanas, viesi dosies uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, lai jau tuvāk iepazītu perspektīvās slimnīcas nozares, kuras attīstīt turpmāk sadarbības ietvaros.

Sadarbības līguma ietvaros tiek parakstīta apņemšanās par izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstību, t.sk. sadarbības veidošanu starp Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu un Rīgas Stradiņa universitāti. Kā zināms, ka Rīgas Stradiņu universitāte sagatavo vairāk nekā 90% jauno mediķu, kuru studiju prakses un vēlāk praktiskās nodarbības rezidentūrā pamatā tiek veiktas Rīgas ārstniecības iestādēs. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pieejamā infrastruktūra un tehniskais nodrošinājums ir tā motivācija, kas ļauj jaunajiem speciālistiem apgūt prasmes, t.sk. veikt dažādus pētījumus savā izvēlētajā specialitātē, kas ir grūtāk izdarāms Rīgas ārstniecības iestādēs, iekārtu noslogotības un nepieejamības dēļ.

Līdz šim sadarbībā ar Ventspils pilsētas Domi, tiek sniegts līdzfinansējums studiju maksas nodrošināšanai rezidentiem, tādejādi nodrošinot slimnīcas nākotni ar kvalificētiem speciālistiem, savukārt šī sadarbības līguma noslēgšana dos papildus iespējas novirzīt jauno mediķu prakses vietas uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, piesaistot papildus speciālistus nepieciešamajām nozarēm un sekmējot to, ka arvien vairāk jauno ārstu nākotnē izvēlēsies Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu kā savu darba vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: