Svētdien, 14. maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir “Ieripo vasarā!”

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās.

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē.

Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Pulcēšanās vietā pie Piedzīvojuma parka galvenajiem vārtiem mazos velo braucējus uzmundrinās jautra bērnu mūzika, sagaidīs tēli – Bitīte, Mārīte un Teliņi.

Katrs Velo brauciena dalībnieks pēc finiša saņems īpašo sertifikātu un uzlīmi, un visi brauciena dalībnieki tiks cienāti ar Spēka putru. Velo braucēju nomināciju apbalvošana notiks uz improvizētas skatuves, būs iespēja saņemt  balvas un loterijas rezultātā, galveno balvu - velosipēdu

Visas dienas garumā darbosies Piedzīvojuma parka atrakcijas un pasākuma laikā tiks atklāta jaunā Piedzīvojumu parka atrakcija “Kuģis un osta”. Bērnu Velo brauciena dalībniekiem būs iespējams bez maksas apmeklēt vienu no Piedzīvojumu parka atrakcijām – kameršļūkšana, piepūšamā atrakcija, batuts, rotaļu mājiņa, autoskoliņa, bampermašīnas, bamperlaivas, tramplīnlaiva, gumijlēkšanas batuts un kuģa atrakciju. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja apmeklēt Veselības aleju, kur instruktoru vadībā tiks dota iespēja izmēģināt dažādus trenažierus – velo trenažieri, skrejceliņus un eliptiskos trenažierus. Pasākuma laikā darbosies izbraukuma Ventu banka.

Par jautru noskaņojumu ikvienam rūpēsies Ventspils Mūzikas vidusskolas sitamo instrumentu grupa, pasaku tēli ar bērnu izklaides programmu un grupa „Galaktika”.

Lai velobrauciena starts visiem būtu drošs un ērts, dalībnieki pēc brīvprātības principa tiks sadalīti četros koridoros. Katrs koridors būs norobežot un koridoros atbildīgie organizatori koordinēs dalībnieku stāšanos startam.

PASĀKUMA NORISE:           

10.15 Starts bērnu Velobraucienam un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Distance 2,01 km.

10.40 – 11.20 – Interaktīva izrāde bērniem  

10:55 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja uzruna;

11.00  Starts Velobraucienam bungu ritmos. Distance 8,6 km.

11.20 – 12.00  Sertifikātu un uzlīmju saņemšana. Spēka putras baudīšana

11.20 – 12.00  Rotaļprogramma kopā ar izrādes pasaku tēliem, Bitīti, Mārīti un Teliņiem

11:20 – 13.30  Veselības aleja - velo trenažieri, skrejceliņi un eliptiskie trenažieri

11.30 – 12.00  Muzicē grupa “Galaktika”

12.00 – 12.10  Jaunās atrakcijas “Kuģis un osta” atklāšana

12.10 – 12.30  Velo brauciena nomināciju apbalvošana un galvenās balvas izloze

12.30 – 13.30  Muzicē grupa “Galaktika”

Velobraucienam iepriekš nav jāreģistrējas.

Atceries par drošību!

Dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Neviens riteņbraucējs nav pasargāts no paša nejaušām kļūdām. Labāk, lai krītot saskrāpējas un ieplaisā ķivere, nevis gūsti traumas Tu pats! 
Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.

Pasākums organizēts ES projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī’” ietvaros!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Riebīgais 11.05.2017, 14:29:30

    Šogad es arī braukšu!:) līdzjūtība visiem dalībniekiem:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: