Ventspils poliklīnikā pieņem ergoterapeits. Speciālists var palīdzēt gadījumos, kad slimības vai traumas dēļ cilvēks nespēj veikt ierastās ikdienas darbības. Ergoterapeita uzdevums ir uzlabot, atjaunot vai pielāgot pacienta funkcionālās spējas.

Sertificētā ergoterapeite Anna Mitenberga-Ševeļova pacientus pieņem trīs reizes nedēļā. Kā norāda ārste, ergoterapeits pacientam nodrošina palīdzību, kuru saņemot cilvēkam ir iespējas kļūt neatkarīgākam, aprūpējot sevi un veicot ikdienas darbus. Ergoterapeits konsultē pacientus pēc insulta, galvas smadzeņu traumām, kā arī rokas cīpslu vai saišu bojājumiem, rokas lūzumiem un citos gadījumos. Tāpat speciālists var palīdzēt Parkinsona slimības, bērnu cerebrālās tiekas un Dauna sindroma gadījumos.

Speciālists novērtē pacienta plaukstas kustību apjomu un parāda īpašu plaukstas vingrojumu kompleksu, lai atjaunotu vai uzlabotu traucētās funkcijas, kā arī saglabātu pasīvo kustību apjomu, lai aizkavētu kontraktūru jeb kustīguma ierobežojumu veidošanos. Tāpat ergoterapeits sniedz informāciju par pacientam nepieciešamajām palīgierīcēm.

Pierakstīties uz vizīti pie ergoterapeita iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties klātienē, vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: