BK Ventspils basketbolisti Latvijas Basketbola līgā tikuši pie 20. uzvaras, savā laukumā ar 96:74 pieveicot Jūrmala/Fēnikss komandu, turklāt 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas šajā mačā uzbrucēja Andreja Gražuļa kontā, kurš traumas dēļ nebija spēlējis kopš rudens. 

BK Ventspils spēli iesāka ar labām ziņām – turpat pēc četru mēnešu pauzes sastāvā ne tikai atgriezās, bet arī laukumā devās Andrejs Gražulis, kuram jau atgriešanās mačā kopā ar Dīnu, Kempbelu, Janičenoku un Zaķi tika atvēlēta vieta starta pieciniekā. Zīmīgi, ka tieši Gražulis bija tas, kurš šajā mačā guva pirmo punktu (realizēts viens no diviem soda metieniem).

Pirmajā ceturtdaļā abas komandas aizrāvās ar punktu gūšanu, mazāku uzmanību veltot aizsardzībai, par ko liecina pirmo desmit minūšu rezultāts (32:28). Arī otrajā dominēja uzbrukums, taču šoreiz jau vienas komandas izpildījumā (BK Ventspils). It īpaši ceturtdaļas pēdējo piecu minūšu laikā. Vēl 15. minūtē rezultāts bija līdzīgs (39:39), taču puslaika pēdējās piecas minūtēs ventspilnieki veica ievērojamu izrāvienu (20:6), kas arī bija izšķirošais šajā mačā. Pirmajā puslaikā no spēles garām grozam nespēja aizmest Ingus Jakovičs, kurš realizēja vienīgo tālmetienu un piecus divpunktu vērtos metienos. Vienīgais misēklis bija izpildot soda metienus – 3 no 4 bija precīzi…

Otrajā puslaikā vairāk vai mazāk, taču bija punktu salikšana uz i. Rezultativitāte kļuva piezemētāka, taču pārsvars tik un tā palielinājās. Tuvāk spēles izskaņai aktuāls kļuva jautājums par to, vai izdosies gūt 100 punktus un, vai tiks uzvarēts ar vismaz 30 punktu pārsvaru. Simtiņu neizdevās samest, tācu arī +25 punktu pārsvars ir gana liels.

Šī spēle bija zīmīga ne tikai ar Andreja Gražuļa atgriešanos laukumā, bet arī komandas galvenajam trenerim Kārlim Muižniekam tika savi prieki. Šis bija viņa 200.panākums LBL čempionātos kā BK Ventspils galvenajam trenerim, un tas viss iespēts 224 spēlēs. Pirms Muižnieks kļuva par komandas galveno treneri, viņš divas sezonas bija Armanda Krauliņa palīgs, un viņš šajā amatā aizvadīja 77 spēles, palīdzot komandai izcīnīt 71 uzvaru. Saskaitot kopā abus amatus, Muižnieks 301 spēlē izcīnījis 271 uzvaru.

BK Ventspils - Jūrmala/Fēnikss 99:74 (32:28, 27:17, 21:16, 19:13)

Ventspils: Jakovičs 16, Ziediņš 16, Ate 14 (5 rp), Gražulis 12 (7 ab), Leimanis 10, Kempbels 9 (7 rp), Gulbis 8 (9 ab), Zaķis 5, Janičenoks 5, Šķēle 2, Dīns 2

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 02.03.2017, 23:08:03

    Gražulis bija notikumu epicentrā: pirmajā puslaikā tiesneši tikai pēc konsultācijām ieskaitīja Gražuļa 2 punktus (ar sodu); otrajā puslaikā Andrejs skaisti trieca bumbu pāri Saulītim.

    Jau spēles pirmajā daļā (kad rezultāts bija 14:14, 39:39) likās, ka Jūrmalas gūtie punkti galvenokārt bija vai nu veiksmes faktora ietekmē, vai arī pēc ventspilnieku kļūdām aizsardzībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: