Ventspilī par aptuveni 95 000 eiro tiks veikti uzlabojumi bērnu pilsētiņā un vienā no pilsētas rotaļu laukumiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ventspils pilsētas domes sēdē atbalstīta soliņu nomaiņa bērnu pilsētiņā pie brīvdabas estrādes, kā arī papildu bērnu rotaļu iekārtu uzstādīšana daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā Celtnieku ielā 2A.

686 skatītāju soliņi bērnu pilsētiņā pie estrādes tika uzstādīti pirms 10 gadiem. Laika gaitā tie ir nolietojušies un zaudējuši savu sākotnējo vizuālo izskatu. Pēc soliņu nomaiņas bērnu pilsētiņas apmeklētājiem būs pieejam 692 jauni soliņi, kas būs ērtāki, ar augstāku atzveltni un izturīgāki pret bojājumiem. Jauno skatītāju sēdvietu ierīkošanas izmaksas plānotas 30 000 eiro apmērā.

Tāpat domes sēdē pieņemts lēmums šogad ar jaunām rotaļu iekārtām papildināt pērn izbūvēto rotaļu laukumu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā Celtnieku ielā 2A. Lai nodrošinātu rotaļu laukuma pieejamību vēl plašākam bērnu lokam, šogad paredzēts laukumā ierīkot rotaļu iekārtas, kas paredzētas 6-12 gadus veciem bērniem. Zem rotaļu iekārtām tiks ieklāts triecienus absorbējošs gumijas segums. Jauno rotaļu iekārtu iegādes un uzstādīšanas izmaksas plānotas ap 65 000 eiro apmērā.

Ventspilī dažādās vietās izveidoti 36 bērnu rotaļu laukumi, kā arī katrā Ventas upes krastā ir pa vienai bērnu pilsētiņai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: