Ugāles vidusskolā notika sporta diena, kuras organizēšanā piedalījās Zemessardzes 46. kājnieku bataljona profesionālā dienesta karavīri un zemessargi sadarbībā ar pārstāvjiem no Rekrutēšanas un atlases centra.

Sporta dienas pasākumos iesaistījās gan mazāko klašu skolēni, gan pamatskolēni un vidusskolēni.

Visas dienas garumā skolēni piedalījās sporta stafetēs ar militāru ievirzi spēka, veiklības un atjautības, kā arī komandvadības uzdevumos. Skolēni stafešu uzdevumos sacentās nevis kā ierasts - starp klasēm -, bet gan sadalīti miksētās komandās, tādējādi sadraudzējoties ar citiem skolas bērniem.

Rekrutēšanas un atlases centrs bija sagatavojis prezentāciju par karjeras izaugsmes iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos un Zemessardzē, kā arī nodrošināja uzvarētāju komandai mazus suvenīriņus un balviņas.

Zemessardzes 46. kājnieku bataljons ir dibināts 1991. gada 25. septembrī. Šobrīd vienības teritorija ietver Ventspils, Talsu, Dundagas, Rojas, Mērsraga novadus un Ventspils, Talsu pilsētas. No 2014. gada 18. septembra bataljona komandieris ir Jānis Mežavilks. Šobrīd bataljonā dienesta pienākumus pilda aptuveni 400 zemessargi un 16 profesionālā dienesta karavīri, kas organizē zemessargu dienesta uzdevumu izpildi un apmācības. Zemessardzes 46. kājnieku bataljona profesionālā dienesta karavīri un zemessargi regulāri organizē un arī paši piedalās dažādās mācībās, apgūst sakarnieku, sanitāru, snaiperu un izlūku specialitātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: