Šajās dienās snieg mazāk, taču stiprais vējš notīrītos ceļus atkal aizputina. Par neizbraucamiem ceļiem vairāk sūdzas novada iedzīvotāji, pilsētā situācija ir labāka.

Ventspils novada domes ceļu un komunālo jautājumu speciālists Voldemārs Akmentiņš stāsta, ka aizputinātu ceļu dēļ neviens novada ciems no ārpasaules nav nogriezts un ārkārtējs stāvoklis vēl nav iestājies. Taču iedzīvotāju sūdzības par nenotīrītiem ceļiem ienāk. Viņš norāda, ka novadā nekāda labā situācija nav pat uz valsts ceļiem, kur nu vēl uz mazajiem pagastu ceļiem. Piemēram, valsts ceļš Ventspils-Piltene piecos no rīta tiek notīrīts, bet jau pēc divām stundām vējš to vairākos posmos atkal piepūš ar sniegu, ka ne izbraukt.

«Jāsaka, ka cilvēki ir nepacietīgi un daudzi joprojām atceras kolhoza laikus, kad ceļi tika iztīrīti līdz katrai mājai. Tagad ir citi laiki un naudas ir tik, cik ir,» saka Akmentiņš. Viņš piebilst, ka tīrītāji ir gatavi ceļus pucēt kaut ik pa stundai, taču tik daudz naudas nav. Bet par celiņa notīrīšanu uz savu individuālo māju, katram ir jāpadomā pašam.

Tikmēr Ventspilī situācija ir labāka. Ventspils Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš informē, ka ielu tīrītāji strādā ar pilnu jaudu un finansējuma problēmas šiem mērķiem nav. Vispirms tiek attīrītas galvenās ielas, tad mazās ielas, stāvlaukumi un pagalmi. Jāpiebilst gan, ka privatizēto māju pagalmu tīrīšana ir jāorganizē pašiem namīpašniekiem. Arī Puriņš aicina iedzīvotājus būtu iecietīgākiem, jo intensīvas snigšanas apstākļos uz burvju nūjiņas mājiena sniegs nepazūd – ir vajadzīgs zināms laiks. Par sniega izvešanu no pilsētas vēl netiek domāts, jo kupenas pagaidām nevienu netraucē.

Pilsētā sniega tīrīšanā savu artavu iegulda arī tā saucamie stipendiāti jeb simtlatnieki, kuru darba rezultātu ventspilnieki varēja novērtēt jau pagājušajā sniegiem bagātajā ziemā. Stipendiātu darba vadītāja Solvita Vieško informē, ka šogad stipendiātu skaits ir uz pusi mazāks nekā pagājušajā ziemā. Ja pērn decembrī Komunālā pārvalde darbos iesaistīja aptuveni 100 simtlatniekus, tad šobrīd tie ir 59, bet līdz mēneša beigām to skaits samazināsies līdz 49. Tikmēr par janvāri vēl skaidrības neesot, cik un vai vispār cilvēki šajā programmā tiks iesaistīti. Stipendiāti no sniega attīra centrālo ielu autostāvvietas, kur to nevar izdarīt ar tehniku, kā arī tīra pie publiskajām iestādēm – bibliotēkām, skolām, bērnudārziem u.c.

Sinoptiķi prognozē, ka līdz nedēļas beigām Latvijā turpinās brīžiem snigt, lai gan nokrišņu daudzums būs mazāks. Šodien vējš pierims, bet rīt atkal pieņemsies spēkā. Rīt būšot pēdējā salīdzinoši siltā diena, un sākot ar parītdienu sals pastiprināsies, Ventspilī naktī sasniedzot -15, bet dienā -8 līdz -11 grādus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: