Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja "Yelverton Investment B.V." prasību par tiesībām uz AS "Ventbunkers" akcijām.

"Yelverton Investment B.V." prasību vērsusi pret AS "Ventbunkers", Raimondu Grīniņu, Valēriju Godunovu, Mārtiņu Kvēpu un "Gyges Limited", "Steropes Limited", AS "Topmar Baltic Investments" un SIA "Kement", kā arī Britu Virdžīnu salās reģistrētajām kompānijām "Gyges Limited" un "Steropes Limited".

Kompānijas prasības lietā trešās personas statusā ir AS "Optima Management", kuras īpašumā ir 1,39% "Ventbunkera" akciju.

Kā informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons, šodien tiesa pilnībā noraidījusi "Yelverton Investment B.V." prasību par 2009.gada 18.decembra akcionāru sapulces, akcionāru sarakstā un akcionāru reģistrā izdarīto ierakstu, pieņemto lēmumu atzīšanu par spēkā neesošiem, īpašuma un valdījuma tiesību atzīšanu uz 13 960 "Ventbunkers" vārda akcijām, kā arī 160 000 latu zaudējumu piedziņu.

Apgabaltiesa noteica, ka, spriedumam stājoties spēkā, ir atceļams arī šā gada martā noteiktais prasības nodrošinājums - aizliegums kompānijām "Gyges Limited" un "Steropes Limited" piedalīties "Ventbunkera" akcionāru sapulcēs un izlietot tajās jebkādas tiesības.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: