Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sienas iegūst mākslinieciskus pieskārienus. Mākslas skolas audzēkņi no 13. līdz 16. decembrim apgleznoja bērnu uzņemšanas kabineta sienu.

Ideja par sienu apgleznošanu aizsākās jau 2014. gadā, kad slimnīcas bērnu nodaļā pie sienām tika izvietoti Ventspils Mākslas skolas audzēkņu veidotie darbi. Savukārt 2014. gada nogalē tika atklāta izremontētā ūdensdzemdību zāle, kurai māksliniecisko sienu izskatu arī radīja tieši Ventspils Mākslas skolas audzēkņi. Slimnīcas vadība vēlējās šo aizsākto sienu dekorēšanas tradīciju turpināt arī citās slimnīcas telpās, tādējādi padarot tās omulīgākas mūsu pacientiem un viesiem.

Mākslas skolas audzēkņiem tika lūgts veidot skices un izdomāt, ko lai labāk attēlo bērnu uzņemšanas kabinetā. Idejas bijušas daudzas un dažādas, bet kā favorīts bijusi multfilmas un grāmatas ideja par dakteri Aikāsāp. Dakteris Aikāsāp ir viena no bērnu grāmatām, kuru vēl joprojām saviem bērniem un mazbērniem lasa vecāki, kas ar šo stāstu ir uzauguši.

Sākot jau ar skicēm uz papīra, līdz zīmuļa un otas atstātām pēdām uz sienas, aizsākas meža zvēru ceļš uz bērnu uzņemšanas kabinetu. Pa kalniņu uz augšu šobrīd braši pie daktera pēc palīdzības dodas skudriņa, ezītis, zaķīšu ģimene, lācītis un citi zvēriņi un kukainīši.

Sienas apgleznošanas skiču procesā piedalījās Mākslas skolas audzēkņi vecumā no 9 līdz 11 gadiem. Savukārt skices uz sienas gleznoja Marija Spruģevica, Elizabete Puriņa un Elīna Segliņa Mākslas skolas direktores vietnieces Evas Kaufmanes-Lauss vadībā.

Uzņemšanas nodaļas pediatra kabinets paredzēts bērnu un jauno ģimeņu konsultēšanai, bet šo kabinetu iespējams izmantot arī mazuļu pārtīšanas un barošanas vajadzībām.

Ventspils slimnīcas vadība izsaka pateicību Mākslas skolai par sadarbību šo mākslas darbu tapšanā. Mākslas darbi ir tie, kas atdzīvina slimnīcas sienas un ļauj pacientiem un viesiem justies brīvāk.

http://www.ventasbalss.lv/files/Skices_uz_sienas_2.jpg

Bērni kopā ar Mākslas skolas direktores vietnieci Evu Kaufmani-Lauss sākumā uz sienas zīmēja skici.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nif nifs 22.12.2016, 10:34:21

    Izskatās labi. Tādas apgleznotas sienas kādreiz bija bērnu poliklīnikā Ūdens ielā. Nez, kādam bilde nav aizķērusies?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: